E85, „drumul morții”, ignorat de Grindeanu. Avramescu (PNL): „În timpul ăsta avem parte de accidente zilnice”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Gabriel Avramescu, parlamentar PNL, a atras atenția referitor la lipsa de preocupare a executivului pentru rezolvarea problemelor de pe E85, supranumit „drumul morții”.

„Problemele nu sunt de ieri sau de astăzi. Prioritatea mea a fost să conving autoritățile ministeriale că acolo e nevoie de extindere la 4 benzi, pe o suprafață de 4 kilometri și în total 12-13 kilometri, dacă nu mă înșel. Ca să se realizeze o astfel de extindere, practic Drumul European ar fi trebuit lărgit cu aproximativ 1 metru pe fiecare sens de mers.

Din ce știu, că am vorbit cu prefectul Buzăului zilele acestea, se pare că ar exista un contract încheiat de CNAIR, împreună cu o societate, pentru proiectarea acestei extinderi. Nu am informații oficiale în acest sens, este doar o informație pe care o am de la prefect.

Eu am făcut demersurile acestea cam în fiecare lună, pentru că aici mor oameni și sunt accidente cu regularitate, din păcate, foarte mare. Am încercat să îi convingem și că dacă nu merge cu varianta pe 4 benzi, să mergem pe varianta alternativă 2+1, separate de sisteme de protecție.

CNAIR-ul motivează întârzierea de reacție ca fiind cauzată de lipsa prevederilor bugetare, dar și cu faptul că urmează să se facă o autostradă între Ploiești și Buzău, către Râmnicul Sărat, iar aceasta va prelua o mare parte din trafic. Ideea e următoarea... autostrada se va construi până în 2024, dar asta nu rezolvă problema localităților de pe partea cealaltă, dinspre Urziceni, la fel cum nu rezolvă problema traficului dintre Buzău și Râmnicul Sărat.

În timpul ăsta avem parte de accidente zilnice, unele dintre ele mortale. Ultimul accident care a marcat comunitatea din Buzău a fost acela cu 5 victime care se deplasau spre locul de muncă.”, a spus Gabriel Avramescu, în exclusivitate pentru DC News.

Avramescu: Mă întreb oare câte accidente mai trebuie să aibă loc!?

„Nu trece aproape nicio zi fară o tragedie pe DN2E85. Două mașini s-au lovit frontal și două persoane au fost rănite. Accidentul a avut loc pe raza localității Căldărușanca, județul #Buzău. Asta după ce zilele trecute cinci persoane și-au pierdut viața și patru persoane au fost rãnite tot pe același “drum al morții”. 

Mă întreb oare câte accidente mai trebuie să aibă loc pentru ca ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și șeful CNAIR, Cristian Pistol, să decidă că trebuie intervenit de urgență pe această șosea?! 

Am cerut zilele trecute Ministerului Transporturilor și CNAIR și revin și astăzi cu solicitarea de a instala parapeti prin care să fie separate sensurile de mers, astfel încât să poată fi interzise depășirile neregulamentare și mai ales cu viteză și reconfigurarea șoselei pe profil 2+1 alternativ.”, a scris parlamentarul pe Facebook.

 

Buzoienii care merg la București nu-l mai așteaptă pe Grindeanu cu autostrada „lui”. Au găsit o soluție să evite drumul morții E85

Cei care pleacă din București pentru a ajunge la Buzău au o posibilitate să evite E85, cunoscut drept drumul morții. Din păcate, soluția nu-i avantajează pe cei care vor să ajungă în orașe mai îndepărtate.

Un cititor DC News, care face săptămânal traseul Buzău-București, ne-a spus că s-a săturat de politicienii care vin și se laudă cu câteva zeci de kilometri de autostradă, și aceia trecuți pe hârtie... 

Cum a fost cazul și astăzi când Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, s-a lăudat cu semnarea unor contracte pentru începerea lucrărilor la Autostrada Moldova.

Este vorba de contractul de finanțare pentru toți cei 63 de kilometri ai sectorului de Autostradă Ploiești-Buzău, cu o valoare de peste 3,8 miliarde de lei.

Al doilea contract semnat este pentru construcția Lotului 2 al autostrăzii, cuprins între Mizil și Pietroasele. Lotul are 28,35 de kilometri.

Asocierea de constructori români și bulgari care a câștigat contractul, cu o valoare de 1,24 de miliarde de lei, trebuie să finalizeze lucrările în 20 de luni.

Un cititor DC News ne-a spus că nu mai crede în poveștile nimănui despre autostrăzi, așa că pentru a evita E85, cunoscut drept drumul morții, a căutat al traseu pentru a încerca să ajungă viu în Buzău.

„Nu mai cred în autostrăzi făcute pe hârtie. Ei stau și desenează prin birouri, fac schițe, în timp ce noi murim pe șosele. Nimeni nu își asumă morții de pe șosele. Până fac ei autostrăzi, dacă le fac, vom muri în continuare pe E85. Politicienilor ăstora care ne tot promit autostrăzi și nu le fac nu le pasă pentru că ei oricum au bolizi. Dar noi, oamenii de rând, nu avem bani de mașini scumpe care să ne apere în caz de accidente. 

Eu am căutat o alternativă pentru a ajunge la București, un drum care este, o parte, pe autostrada București - Ploiești. Lungesc puțin drumul, dar prefer să merg așa decât să-mi risc viața pe E85. A merge pe acolo este ruleta rusească. Ne adaptăm, ce să facem?! Doar nu credeți că-l așteptăm pe Grindeanu să ne facă autostrăzi. Și cum vă spuneam, nu o mai iau pe E85, ci merg pe drumul spre Mizil, apoi pe autostrada București - Ploiești. Fac tot ce pot pentru a evita să merg pe șoseaua morții unde nimeni nu respectă nicio regulă, polițiști nu există și doar o minune te ajută să ajungi viu acasă”, ne-a spus un cititor DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel