E sau nu o greșeală dacă bei suc când ți-e sete. Răspunde medicul Doru Negru, care dezvăluie și un obicei banal care e ”sănătate curată”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador, a spus că sucurile nu sunt făcute pentru a potoli setea.

„Dacă ți-e sete și bei un pahar de apă, îți trece setea. Dacă ți-e sete și bei un pahar de ceai, îți trece setea. Dacă nu ți-e sete și bei un pahar de suc, cu sau fără îndulcitori, ți se face sete”, a spus medicul Doru Negru în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical. Acesta a precizat că sucurile nu sunt făcute să-ți potolească setea. 

„Singurul lucru pe care încă îl mai facem în mod normal este că bem apă când ne este sete. De mâncat, nimeni nu mănâncă de foame. De îmbrăcat, nimeni nu se îmbracă pentru a-și proteja trupul de frig. De încălțat, nimeni nu se încalță ca să își protejeze talpa de asprimea solului, că altfel nu ar purta doamnele pantofi cu tocul înalt să le facă piciorul frumos. Singurul lucru pe care îl mai facem normal este că bem apă când ne este sete”, a reiterat medicul Doru Negru.

Sanador

„Nu am pomenit încă pe nimeni să bea apă de drag și de plăcere. Am transformat mijlocul într-un scop. Mâncarea este un mijloc de a supraviețui, nu este un scop”, a mai spus medicul Doru Negru.

De asemenea, a mai zis că un obicei extrem de ușor este „sănătate curată” pentru organism. „Urcatul scărilor e sănătate curată. Dar urcăm vreodată scările?! Hai să fim serioși... Și la etajul 1 se suie oamenii cu liftul”, a subliniat specialistul.

În același interviu acordat DC News și DC Medical, Doru Negru a zis că avem o „epidemie îngrozitoare” de obezitate în lume. „Vedeți că obezitatea nu e o boală bolnavă, ci e o boală socio-educațională. Eu o numesc intoxicație cronică voluntară cu mâncare la un sedentar. Asta este! Intoxicație cronică cu mâncare!”, a spus Doru Negru. Mai multe despre acest subiect, AICI!

Despre grăsime, ficat gras, diabet. De ce mâncarea e otravă. Doru Negru (SANADOR), la DC News

Printre subiectele de discuție abordate de medicul Doru Negru se numără și:

- Ce suntem făcuți să mâncăm în funcție de dinți

- Câți kilometri trebuie să facem pe zi pentru o viață sănătoasă

- De ce bem sucuri

- Țările cu cea mai mică rată de boli cardiovasculare. Care sunt și care e explicația. Ce rol joacă mâncarea

- Margarina vs. ouă vs. carne

- Ce se întâmplă în organism după 40 de ani. De ce măncâm mai puțin pe măsură ce îmbătrânim

- De ce crește burta. Unde se pune grăsimea prima dată

- Adevărul despre liposucție

- Ficatul gras sau steatoza hepatică

- De ce dietele merg foarte bine în prima săptămână

- Ce e cura de slăbire și de ce e cel mai "păgubos lucru"

- Cum arată o dietă sănătoasă - dimineața, prânz, seara

- Câtă apă trebuie să bem pe zi

- Programul de alimentație rațională

- Adevărul despre cafea

- Diabet

- De ce nu se găsește un medicament contra obezității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel