E o greșeală sau nu dacă folosești bere în îngrijirea părului. Măști pentru păr din ingrediente pe care le ai deja acasă / video
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 24 sep 2022, 20:14
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Berea e plină de vitamine din complexul B, fiind folosită în mod frecvent de femei pentru îngrijirea pielii sau a părului.

„Berea conține foarte multă drojdie și multe B-uri. Este genială, în afara faptului că miroase mai ciudat părul”, a zis Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie.

„O mască cu un ou și ulei ca o maioneză este genială. Un pic de banană! Banana este bună și pentru pielea feței, e foarte bună și pentru scalp, pentru că are potasiu. Sunt pro leacurile bunicii”, a mai spus Ioana Marinescu.

„Putem să facem o mască înainte de baie cu câteva ore”, a zis Ioana Marinescu, adăugând: „Dacă ne confecționăm o mască acasă, recomand să o punem pe lungimi, să masăm puțin scalpul și să înfășurăm părul într-un turban din prosop. Ingredientele vor funcționa mai bine așa”, a explicat Ioana Marinescu.

Citește și: Ce e mai important pentru păr: șamponul, balsamul sau serul. Specialist: O cantitate cât o nucă mică este suficientă pentru spălarea părului

Cum avem grijă de părul nostru în sezonul rece, dar și cum putem salva părul deteriorat, aflați în emisiunea de mai jos, care a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook Spectacola, DC News, DC Medical, dar și pe DC News TV.

Citește și...

Ingredient nou care ajută enorm la regenerarea părului. Efect de „implant”

Specialistul Ioana Marinescu a vorbit despre un ingredient nou, „modern”, care ajută la regenerarea părului, având un efect de „implant”.

„Dacă în tinerețe, adolescență, am avut un păr destul de binecuvântat, cu trecerea timpului, am încercat - și multe facem această greșeală - tot felul de culori, permanent, modele ciudate care mi-au distrus părul. Pentru că mereu am căutat ceva care să-l echilibreze și să-i dea strălucire, luminozitate, un pic de volum, densitate, am încercat tot felul de ingrediente. Unele au funcționat foarte bine, altele nu atât de bine precum mă așteptam. Evident, diferă de la persoană la persoană. Sunt persoane mai receptive la anumite active și mai puțin receptive la altele. Din experiența mea, dar și de la laborator, părul are nevoi extrem de mari de curățare blândă, dar constantă. Spălatul pe cap trebuie să fie o bucurie pentru păr, iar ingredientele folosite să fie blânde”, a spus Ioana Marinescu.

„Un balsam, un mic tratament pentru păr sunt foarte importante”, a subliniat specialistul. „Încerc să fiu la curent cu toate noutățile din partea de știință a ingredientelor care apar. Chiar este un ingredient fabulos în ceea ce privește regenerarea volumului și diminuarea căderii firului de păr, un ingredient foarte modern în momentul acesta și foarte bine aspectat, în sensul în care studiile de specialitate sunt extrem de intense. Se pare că produsele care îl conțin au calitatea de a regenera firul de păr ca după un implant. Este, într-adevăr, un produs extrem de intens pentru regenerarea părului. Ultima noastră gamă conține acest ingredient, atât în șampon, cât și în masca și sprayul pentru scalp”, a spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?