E bine sau nu să păstrăm cosmeticele în frigider?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Ai auzit, poate, de pe la prietene sau chiar angajate în saloane de înfrumuseţare că e recomandat să păstrăm cremele şi fardurile la rece, în frigider. Cât de util este cu adevărat? Chiar este nevoie să facem asta?

Mini-frigiderele exclusive, cunoscute şi ca "beauty fridge", pentru depozitarea produselor cosmetice sunt foarte la modă, dar este cu adevărat necesar să ne achiziţionăm unul? Sau, chiar şi fără un beauty fridge, e bine să ne ţinem fardurile la rece? Sandra Burgos, director al departamentului de cercetare de la Clinique, recomandă acest lucru, deoarece „schimbările bruște de temperatură pot provoca modificări ale ingredientelor și ale caracteristicilor produselor cosmetice. Din acest motiv, dacă nu este specificat, este mai bine să păstrați produsele cosmetice în condiții de temperatură stabilă”. În primul rând, trebuie să verificați ambalajul dacă există specificații privind conservarea sau recomandarea de utilizare a produsului. Dacă nu, expertul subliniază că, „în termeni generali”, cea mai bună practică este păstrarea produselor cosmetice ”într-un loc răcoros și uscat, departe de sursele de căldură și lumină directă”, se arată în Get The Gloss.

Burgos subliniază că efectul rece în sine ”ajută la activarea circulației sanguine, decongestionează și are proprietăți antiinflamatorii”. În plus, ”senzația de prospețime este foarte plăcută și răcoritoare”. Expertul subliniază că, dacă alegem să le ținem în frigider, ”trebuie să le păstrăm întotdeauna în interior și să le scoatem doar pentru utilizare”.

Durează mai mult în frigider?

Ceea ce trebuie de asemenea demontat este mitul conform căruia produsele cosmetice din frigider durează mai mult: ”Cel mai bun lucru de făcut este să ne îndrumăm după data cumpărării produsului și să nu avem încredere că îi extindem utilizarea, dacă l-am depozitat în frigider”. Trebuie avut în vedere faptul că aplicarea unei creme expirate sau cu formula modificată poate provoca ”iritații ale pielii, cum ar fi roșeață sau mâncărime”, spune directoarea de la Clinique. Un alt sfat pentru conservarea corectă a produselor de înfrumusețare este de a evita lumina directă a soarelui sau expunerea la căldură pentru o lungă perioadă de timp: ”Atât lumina, cât și soarele sunt factori care pot determina modificarea produsului cosmetic în formula sa și deteriorarea produsului”.

Ce produse cosmetice trebuie păstrate la rece

Trebuie să depozităm la rece în special acele produse fabricate din ingrediente naturale, deși aproape toate produsele cosmetice își extind viața utilă, deoarece conțin ingrediente active care pot fi deteriorate dacă sunt depozitate la temperatura camerei. Depozitarea unor produse cosmetice în frigider le poate face mai eficiente și vom beneficia și de senzația plăcută pe care prospețimea o produce pe piele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel