Durerea cauzata de nervul trigemen, cauză de sinucidere
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nervul trigemenal
nervul trigemenal

Durerea provocata de presiune pe nervul trigemen a fost descrisa ca una dintre cele mai chinuitoare dureri cunoscute de om.

autor: Sara Abou-Khalil

Numarul de accidente şi boli asociate cu durerea este foarte mare. Durerea de trigemen este atat de greu de suportat incat pacientii sunt considerati a fi la un risc mai mare de sinucidere. Aceasta afecteaza nervul trigemenal.

Trigemenul este al cincelea si cel mai mare dintr-un set de 12 nervi cranieni. Nevralgia de trigemen apare mai ales la femeile in varsta si este considerata a fi cauzata de vasele de sange care produc presiune asupra nervului. Caracteristica principala a nevralgiei este durerea, de cele mai multe ori ascutita, care tinde sa afecteze doua treimi dintr-o parte a fetei. Simptomele pot fi la inceput minore, ca o briza care traverseaza pielea si apar fara avertizare. Durerea poate dura de la cateva secunde la zile intregi si reapare la intamplare.

Tratamentul Nevralgiei de trigemen se face cu medicamente frecvent folosite pentru epilepsie sau chirurgical

Durerea incepe in jurul ochiului si este foarte intensa. Cei mai multi experti cred ca este una dintre cele mai chinuitoare dureri cunoscuta de omenire. Acste dureri apar din cauza presiunii vaselor de sange pe nerv.

Disfunctia unei parti a creierului numita hipotalamus, testosteron scazut, susceptibilitate genetica si fumatul sunt posibilii factori de risc. Pentru a preveni atacurile de negralgie de trigemen, pacientii trebuie sa ia pastile, sa inhaleze mari concentratii de oxigen, sa mediteze, sa faca exercitii sau chiar sa faca sex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel