După cormorani, Petre Daea a pus gând rău ciorilor. Ornitologii spun că aceste păsări sunt protejate la nivel european
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că „ciorile trebuie urmărite”.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „După cormorani, ciorile trebuie urmărite! Da, da! Pentru că fac rău culturilor și trebuie să ne gândim bine (...) Păi ce, vrei să o bagi la 1,5 m sub pământ? Nu mai iese porumbul... Nu, Nu! O să vorbesc cu ministrul Mediului să ne armonizăm poziția astfel încât interesul țării să primeze.”

Ornitologii trag un semnal de alarmă și spun că aceste păsări sunt protejate la nivel european, iar țara noastră poate suferi sancțiuni pentru uciderea lor.

Vezi și: "Daea, demisia!". Vlad Mircea Pufu îi cere ministrului Agriculturii să plece din Guvern

Vlad Mircea Pufu, senator PNL, îi cere demisia lui Petre Daea, în scandalul legumelor stropite cu soluţii cu concentrații de până la opt ori mai mari faţă de reglementările UE.

"Daea, demisia! Trebuie să părăsiți Guvernul prin demisie, nu călcat de rotativă! Dumneavoastră vă adresați poporului nord-coreean! În fața unei situații aproape evidente, ați ales să faceți scenete populiste ieftine, în loc să acceptați că există lacune mari în sistem și să luați măsuri urgente. 

Am zis de la început că trebuie schimbate procedurile, că direcțiile agricole și cele fitosanitare trebuie scoase din inerția în care funcționează, că  trebuie făcute parteneriate cu administrațiile piețelor din localități și găsită soluția pentru testarea zilnică a legumelor de pe tarabe. Doar asigurarea unui standard de calitate dă încredere consumatorilor și ridică prestanța fermierilor, ca să lupte cu forțe egale cu concurența supermarketurilor!

Ce ați ales dvs. să faceți? Dramolete aproape de satiră, în solarii. Adică dacă mănâncă Daea cu gura plină, poporul poate să stea liniștit. Pe ce vă bazați? 

Să luați după dvs. și toată șefimea care a ales ca în aceste zile să comunice că nu se poate face nimic! Toți cei care s-au perindat în spațiul public spunând că e imposibil de schimbat ceva!  Poate chiar și primarul Buzăului își reconfigurează părerea că lupta mea a fost pentru o schimbare de proceduri și nu o acțiune populistă! Preocuparea pentru sănătatea noastră, a tuturor, nu e populism, este ieșirea dintr-o ipocrizie generală, este un îndemn de a părăsi o stare de confort care nu face decât rău... VEZI CONTINUAREA AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel