Data actualizării:
Data publicării:

"După ce că le-am distrus casa şi le-am tăiat pădurea, îi mai şi omorâm? Sătenii le vor da pâine cu ghips!" Chirieac, supărat pe legea care permite împuşcarea urşilor ca intervenţie imediată

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ursul văzut azi-noapte în Ploiești nu a fost prins. Jandarmii monitorizează în continuare orașul.

Uite ursu' nu e ursu'! Toţi l-au văzut, nimeni nu l-a găsit. Ursul rătăcit încă de ieri în zona Ploieşti a fost văzut în zona Găgeni, aproape de Spitalul Județean de urgență Ploiești, iar ultima dată în apropiere de Vega. Potrivit IJJ Prahova, jandarmii monitorizează  în continuare această zonă.

Prezența animalului a fost semnalată după miezul nopții, iar populația a fost avertizată prin RO-ALERT să nu părăsească locuințele. Reprezentanți ai Parcului "Constantin Stere" şi ai Asociaţiei Vânătorilor s-au alăturat polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și polițiștilor locali. 

Citeşte şi Urs, "la plimbare" pe străzile din Ploiești. Populația a primit RO-ALERT 

"Au fost urmate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 81 din 21 iulie 2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora. În acest sens, viceprimarul municipiului Ploieşti, domnul Daniel Nicodim, a convocat un grup de lucru în vederea luării de urgenţă a măsurilor ce se impun în acest caz, deplasându-se în zona indicată împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.

Bogdan Chirieac şi-a exprimat nemulţumirea vis-a-vis de ritmul şi modul în care se desfăşoară intervenţia în momentul de faţă.

"Toată lumea caută ursul, ursul nu se lasă găsit de poliţişti... adică poliţiştii nu pot prinde nici măcar un urs, d-apăi un infractor! Legat de cei care susţin uciderea de animale, vi se pare asta o soluţie? Nu găsim o soluţie de secol XXI pentru aceste carnasiere mari, pentru un simbol al României? Chiar nu găsim nicio posibilitate să-i luăm, să-i exportăm, pe gratis dacă este! Singura soluţie e uciderea?

Şi, atenţie! Pe de altă parte, dacă nu-i laşi pe vânători să intervină, să ştiţi că sătenii se apără cum ştiu ei! Le pun pâine cu ghips. Urşii sunt înfometaţi, mănâncă şi ghipsul ăla se întăreşte în stomac iar animalul moare în chinuri groaznice. Şi asta fiindcă, mă rog, se simt ameninţaţi... Cum aţi spus şi dvs, sunt oameni sfâşiaţi, ucişi de urşi, nu mai vorbim despre ce se întâmplă la stână şi aşa mai departe. Deci, hai să găsim o soluţie!

Problema este că niciun guvern, niciun minister al Mediului n-a venit vreodată cu o soluţie cât de cât raţională vis-a-vis de aceşti urşi. Ba... hai să-i împuşcăm! După ce că le-am distrus casa şi le-am tăiat pădurea, îi mai şi omorâm? Hai să găsim o altă soluţie!" a spus Chirieac, în direct la România TV.

Pe parcursul intervenției, municipalitatea ploieşteană beneficiază de suportul direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, al Poliţiei Locale Ploieşti, precum şi al reprezentanţilor Poliţiei Municipiului Ploieşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel