După ce a fost LOVITĂ economic de Statele Unite, Franța cere compensații Comisiei Europene
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 12 ian, 14:57
Comisia Europeana, Bruxelles  Foto: Crișan Andreescu
Franța presează Comisia Europeană să îi acorde compensații pentru a sprijini vinificatorii francezi după taxele impuse de administrația Trump.

Franța a cerut Comisiei Europene să răspundă rapid cererii sale de a compensa vinificatorii francezi pentru tarifele comerciale din SUA, în timp ce Washingtonul a adăugat noi taxe pentru produsele viticole. Guvernul SUA a declarat că va începe colectarea de noi taxe pentru anumite vinuri nespumante, precum și coniacuri și alte băuturi din Franța, după ce nu a rezolvat o dispută de 16 ani cu privire la subvențiile pentru aeronave cu Uniunea Europeana.

Vinificatorii francezi au văzut deja că livrările către Statele Unite s-au prăbușit anul trecut, după ce administrația Trump i-a lovit cu o primă rundă de taxe tarifare de 25% în disputa comercială. Această mișcare inițială a determinat un apel de la Paris pentru un fond de compensare din partea Comisiei Europene.

„Regret comoditate Comisiei Europene de a răspunde la solicitarea noastră cu privire la un fond de compensare. Acest sector este puternic afectat și are nevoie de sprijin european ”, a declarat Bruno Le Maire, ministrul Finanțelor din Franța, într-o conferință de presă. „Comisia Europeană să reacționeze rapid la propunerea noastră pentru un fond de compensare”, a mai spus acesta, adăugând că rezolvarea tensiunilor comerciale din SUA ar fi o prioritate atunci când va întâlni noua administrație Biden, informează Reuters.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro