Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, la Interviurile DCNews
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 26 sep 2022, 15:14
WhatsApp
Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, vine în această seară în platoul DCNews TV. 

Astăzi, 26 septembrie 2022, de la ora 18.00, Dumitru Nancu, directorul general la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN), va fi prezent în platoul DCNews TV.

Emisiunea va putea fi urmărită pe DCNews.ro, DCNewsTV.ro, dar și pe canalele de Facebook și Youtube DCNews.

Ce este FNGCIMM

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii de locuri de muncă.

De la prima garanție aprobată pe 31 mai 2002 și până în prezent, FNGCIMM a acordat peste 443.000 de garanții în valoare de 98.021 mil lei care au susținut finanțări de 147.467 mil lei, ultimii trei ani de activitate marcând o creștere istorică a volumului de activitate, în special datorită Programului Guvernamental IMM Invest.

Într-un interviu acordat DCNews, întrebat ce planuri au pentru următorii ani, Dumitru Nancu a dezvăluit obiectul numărul 1: "După cum bine știți, de anul trecut, Fondul Național de Garantare joacă un rol important și la Asociația Europeană a Instituțiilor Financiare de Garantare. Fondul deține funcția de vicepreședințe, deci ne-am extins și la nivel de reprezentare europeană. Obiectivul numărul 1 pe termen scurt și urgent este să devenim parteneri InvestEU. E next level!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?