Urmărește emisiunea live
Dumitru Chisăliță, despre „taxa pe soare”: Cei cărora le-am montat gratis panouri solare ne vor înjura!
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie de la Los Muertos Crew: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/intre-inere-instala-ie-instala-ie-artistica-electrician-8853502/
Fotografie de la Los Muertos Crew: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/intre-inere-instala-ie-instala-ie-artistica-electrician-8853502/
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a comentat, pentru DCBusiness, subiectul „taxa pe soare” prevăzută în proiectul de ordonanță prin care statul, prin ANRE, îi va taxa și pe cei care produc energie pentru consumul propriu din resurse regenerabile.  

„Nu e prima dată când se întâmplă ca după ce cumva oamenii sunt îndreptați către o anumită zonă, să apară imediat, sau la scurt timp, anumite taxe spre direcția spre în care au fost ei îndreptați. Nici n-ar fi prima dată pe linia asta că se întâmplă așa ceva. Aici cumva intră într-un normal, cu ghilimelele de rigoare, al lucrurilor din România. În același timp, dacă ne uităm pe cele trei cazuistici, vedem că ele încearcă să rezolve niște lucruri la nivel macroeconomic. Sau așa încerc eu să îmi explic cele trei condiționalități în care poate să apară această taxă pe energie. Este vorba despre cei care produc peste 30 de kilowați care sunt afectați de această nouă lege, respectiv cei care și-au propus să-și încălzească locuința cu energie electrică”, a zis Dumitru Chisăliță pentru DCBusiness.

Președintele Asociației Energia Inteligentă, asociație care montează panouri fotovoltaice în satele care nu au electricitate, a continuat spunând: ”Permiteți-mi să pun o întrebare. Prin asociația noastră, anul acesta și anul trecut am reușit să electrificăm 10 sate din România, sate care nu aveau energie electrică, oameni care nu aveau bani să-și pună propriile panouri sau nu aveau bani să își tragă energie electrică. Ce o să facă acești oameni? O să trebuiască, pentru că le-am pus noi gratuit niște panouri, să înceapă să plătească la stat pe baza acelor producții pe care le au? Pentru că am făcut o faptă bună, pentru că ne-am dus, pentru că ne-am chinuit să le punem aceste panouri, o să ajungem să ne înjure oamenii”, a comentat Dumitru Chisăliță.

VEZI MAI MULTE AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel