Data publicării:
Dulciuri magice de Crăciun - FURSECURI cu DOVLEAC. Rețetă cu care să-ți impresionezi oaspeții
FURSECURI cu DOVLEAC - Dulciuri magice de Crăciun. Vă invităm să preparați și apoi să serviți oaspeților dvs. un excelent desert pentru seara de Crăciun sau de Revelion.
Dacă doriți un dulce simplu și rapid, handmade, vă prezentăm o rețetă cu care nu veți da greș, iar timpul va fi aliatul vostru: FURSECURI cu DOVLEAC.
Ce-i drept, dacă ai chef și inventivitate, poți înlocui glazura cu orice altceva dulce și care poate fi făcut cremă.
FURSECURI cu DOVLEAC INGREDIENTE
2,5 căni de făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
2 lingurițe scorțișoară măcinată
1/2 linguriță nucșoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1/2 linguriță sare
1/2 cană unt moale
1,5 căni zahăr alb
1 cană piure de dovleac copt (poate fi de la conservă)
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
2 căni zahăr
3 linguri de lapte
1 lingură de unt topit
FURSECURI cu DOVLEAC PREPARARE
1. Preîncălziți cuptorul până la 175 grade C. Combinați făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele măcinate și sarea și puneți deoparte.
2. Într-un bol mediu, amestecați 1/2 cană de unt și zahăr alb. Adăugați dovleacul, oul și 1 linguriță de vanilie în amestecul de unt și bateți până se face cremă. Se ametecă până se omogenizează toate ingredientele și o cremă groasă. Puneți pe foaia de prăjituri cu o ligură și aplatizați ușor.
3. Se coace 15 - 20 minute în cuptorul preîncălzit. Fursecurile coapte se scot și se pun la răcit, apoi puneți glazura cu furculița, dacă vreți să arate ca o plasă sau cu lingurița pentru a acoperi integral.
4. Prepararea glazurii: Combinați zahărul, laptele, 1 lingură de unt topit și 1 linguriță de vanilie. Adăugați lapte cât credeți că este necesar, pentru a obține consistența dorită.
TIP: Pentru glazură, încercați să folosiți extract de arțar în loc de vanilie, chiar este bine!
Crăciun FERICIT!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News