Dacă doriți un dulce simplu și rapid, handmade, vă prezentăm o rețetă cu care nu veți da greș, iar timpul va fi aliatul vostru: FURSECURI cu DOVLEAC.
Ce-i drept, dacă ai chef și inventivitate, poți înlocui glazura cu orice altceva dulce și care poate fi făcut cremă.
FURSECURI cu DOVLEAC INGREDIENTE
2,5 căni de făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
2 lingurițe scorțișoară măcinată
1/2 linguriță nucșoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1/2 linguriță sare
1/2 cană unt moale
1,5 căni zahăr alb
1 cană piure de dovleac copt (poate fi de la conservă)
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
2 căni zahăr
3 linguri de lapte
1 lingură de unt topit
FURSECURI cu DOVLEAC PREPARARE
1. Preîncălziți cuptorul până la 175 grade C. Combinați făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele măcinate și sarea și puneți deoparte.
2. Într-un bol mediu, amestecați 1/2 cană de unt și zahăr alb. Adăugați dovleacul, oul și 1 linguriță de vanilie în amestecul de unt și bateți până se face cremă. Se ametecă până se omogenizează toate ingredientele și o cremă groasă. Puneți pe foaia de prăjituri cu o ligură și aplatizați ușor.
3. Se coace 15 - 20 minute în cuptorul preîncălzit. Fursecurile coapte se scot și se pun la răcit, apoi puneți glazura cu furculița, dacă vreți să arate ca o plasă sau cu lingurița pentru a acoperi integral.
4. Prepararea glazurii: Combinați zahărul, laptele, 1 lingură de unt topit și 1 linguriță de vanilie. Adăugați lapte cât credeți că este necesar, pentru a obține consistența dorită.
TIP: Pentru glazură, încercați să folosiți extract de arțar în loc de vanilie, chiar este bine!
Crăciun FERICIT!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Andreea și Cătălin Munteanu, instructorii care au pus țara pe podiumul mondial, la Părinți Prezenți
- Politicienii, afaceriștii și doctorii, la înghesuială cu alți deținuți în penitenciar. Șef Arest Central: Este ca la medic
- 1 Mai înainte de Paști, teroarea românilor. După cozi la mici urmează cozi la spovedanie