Dulciuri care nu îngrașă. Rețete ca la mama acasă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ești înnebunită după dulciuri, dar nu vrei să fii obligată să ții cure de slăbire pentru a arăta perfect? Atunci trebuie să știi că există mai multe rețete pe care le făcea mama acasă cu dulciuri care nu îngrașă.

Orice femeie știe că pofta de dulce poate să apară oricând, dar de cele mai multe ori la ore nepotrivite și îți este aproape imposibil să te poți stăpâni să nu-ți satisfaci pofta, chiar dacă pe urmă regreți.

Partea bună pentru astfel de momente ce nu pot fi evitate pur și simplu este că există mai multe rețete de dulciuri care nu pun silueta în pericol și care pot fi consumată fără restricții.

Dacă vrei să te bucuri de niște deserturi extraordinare, care să nu aibă prea multe calorii, este indicat să le prepari la tine acasă. Așa vei fi sigură că nu conțin potențiatori de arome și câte calorii exact urmează să consumi. În cele mai multe cazuri, deserturile din comerț sunt preparate cu grăsimi nesănătoase.

În plus, acasă poți să-ți prepari ingrediente proaspete cum ar fi fructele, astfel încât să profiți din plin de proprietățile lor.

Dulciuri care nu îngrașă: Cum să folosești ingrediente sănătoase

Dacă vrei să faci niște deserturi super delicioase, cu ingrediente care să nu îngrașe, este indicat să le înlocuiești pe cele nesănătoase. Astfel, unul dintre cele mai bune exemple este folosirea de îndulcitori naturali în loc de zahăr, acesta din urmă conținând multe calorii goale.

De asemenea, este recomandat să înlocuiești laptele integral cu lapte degresat. În plus, în locul ciocolatei cu lapte se poate pune ciocolată neagră cu 80% cacao, care are proprietăți antioxidante și care nu conține la fel de multe calorii.

Și fructele reprezintă o soluție foarte bună pentru deserturi care să nu îngrașe deoarece sunt dulci și nu conțin aditivi. Mai mult, unele fructe conțin pectină, care susține îngroșarea aluatului. Aceste produse naturale excelente conțin și nutrienți.

Un alt ingredient pe care îl poți folosi pentru a prepara deserturi gustoase este iaurtul degresat și fără zahăr. Sărac în calorii, acesta conține calciu și susține funcțiile sistemului digestiv.

În momentul în care reţeta unui desert cu coacere la cuptor conţine ingrediente grase, de genul untului, unturii sau al uleiului, poţi să foloseşti doar jumătate din ingrediente. Grăsimile te ajută să ai un aluat pufos, dar poţi să obţii acest lucru şi dacă foloseşti alternative mai sănătoase: iaurt degresat, cremă de brânză light, piure de fructe. Totul este să foloseşti ceva apropiat de reţeta originală pentru a nu modifica gustul preparatului.

Dulciuri care nu îngrașă: Clătite cu banane

Unul dintre deserturile pe care le făcea foarte repede mama și care nu îngrașă sunt clătitele din banane. Ingredientele acestei rețete simple sunt 1 banană, 2 ouă și 1 lingură de praf de copt.

Într-un bol, mama bătea cele două ouă, iar în altul, cu o furculiță, banana o făcea piure. Ouăle bătute și praful de copt le punea peste banană și se amestecau. În plus, se poate adăuga în compoziție esență de vanilie, miere sau bucăți de fructe. Se lua câte o lingură din compoziție și se prăjește într-o tigaie.

Mama avea mereu grijă să nu lase mai mult de două minute la prăjit deoarece se fac foarte repede, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel