Data publicării:
Dulceața s-a zaharisit? O poți salva cu acest truc, știut doar de bunicile noastre
De obicei, dulceața se zaharisește dacă nu a fost respectată cantitatea de zahăr în timpul gătirii: ori a fost prea mult, ori prea puțin.
Dar nu dispera, deoarece problema poate fi corectată. Trebuie să faci din nou dulceața.
Borcanul cu dulceață, cu capacul scos, trebuie pus într-o oală cu apă. Turnați 2-3 linguri de apă și în borcan.
Apa din oala se pune la fiert până când începe să fiarbă. Borcanul nu trebuie scos până nu s-a răcit complet. Apoi, dulceața trebuie turnată într-un alt borcan curat.
Castraveți murați cu mere: legumele sunt crocante, iar saramura este delicioasă
De asemenea, puteți transforma această dulceață în băutură de fructe, jeleu sau chiar vin.
Unele gospodine preferă să pună dulceața în cuptorul cu microunde, timp pentru 7 minute, apoi imediat o adaugă în deserturi. O astfel de dulceață trebuie consumată într-un timp scurt.
BONUS. Pepene galben prăjit: o rețetă ciudată, dar extrem de delicioasă
Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci.
Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?
Iată ingredientele de care ai nevoie:
0,5 pepene galben,
1 lingura suc de lămâie,
2 lingurițe de scorţişoară,
2 lingurițe de miere,
30-40 grame de unt,
ciocolată rasă.
Rețeta pas cu pas
Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.
Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.
Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii
Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta
BONUS. Roșii în suc propriu: fără oțet și fără conservanți. Rețeta rapidă
Există o mulțime de rețete pentru conservarea roșiilor pentru iarnă: murate, sos de roșii sau bulion.
Astăzi vă vom spune cum să pregătiți rapid roșiile în propriul suc. Absența oțetului din această rețetă este un atu, deoarece roșiile pot fi adăugate în absolut orice fel de mâncare: de la supă la pizza.
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
roșii coapte și moi, de diferite dimensiuni - 3 kg,
ienibahar și dafin după gust,
3 linguri de zahar,
2 linguri de sare.
Prepararea
Spălați roșiile dense și străpungeți pulpa cu o scobitoare. Dacă doriți, puteți opări legumele și îndepărta coaja. Aranjați roșiile mai mari în borcane curate.
Roșiile mai mici ca dimensiune se dau printr-un blender. Dacă doriți puteți strecura pasta rezultată, ca să scăpați de semințe și bucățile de pieliță. Pasta se pune pe aragaz, se adaugă zahăr, sare și condimentele, se aduce la fierbere și se mai ține pe foc încă 5 minute.
Plăcintă rustică de vinete: se face ușor, repede și nu ai nevoie de cuptor
Se toarnă pasta clocotită în borcanele cu roșii. Borcanele se acoperă cu capace și se pun într-o oală mare cu apă (apa să ajungă până la gura borcanelor). Țineți-le pe foc 10 minute.
Întoarceți borcanele susul în jos, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească. Depozitați-le apoi într-un loc întunecat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News