Dugin, ideologul lui Putin: Trupele ruse să salveze rușii din Ucraina de genocid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Politologul Aleksandr Dugin, considerat ideologul președintelui Vladimir Putin, spune că trupele ruse trebuie să intervină în Ucraina pentru a-i salva pe etnicii ruși de "genocid".

Dugin a declarat, pentru nakanune.ru, că Rusia nu poate ignora solicitarea consiliului regional al "Republicii Poporului" din Donețk, titulatură adoptată de protestatarii pro-ruși ai orașului din Estul Ucrainei, care și-au declarat luni "independența" față de Kiev.

"Dacă i-am salvat pe frații lor din Osetia de Sud și Abhazia, vom permite ca milioane de ruși să devină victimele genocidului? Desigur, vom folosi trupele", a spus filosoful.

Dugin consideră că Rusia ar trebui să facă uz de forța militară dacă forțele Kievului vor lua cu asalt manifestanții din Estul Ucrainei. În cazul în care Ucraina este deschisă la negocieri, atunci Rusia trebuie să primească asigurări că interesele pro-rușilor din Est sunt respectate.

Citește și: Ideologul lui Putin: Rusia a intrat în era putinismului matur

"Dar dacă junta care a pus mâna pe putere în frumosul oraș Kiev încearcă să forțeze o soluție, impunându-și voința în ciuda opiniei oamenilor, Rusia va efectua o operațiune anti-teroristă pe teritoriul său (al Ucrainei - n.r)", a mai declarat Dugin.

Conform profilului de pe Wikipedia, născut în 1962, fiul unui înalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre învierea unui imperius rus care să reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste și apropiat al Kremlinului și armatei ruse; este cunoscut pentru cartea sa "Bazele geopoliticii" și un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin mișcările politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolșevic Național, Frontul Bolșevic Național sau Partidul Eurasia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel