Ducesa Kate ar putea avea gemeni. Cine va moșteni tronul britanic?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kate
kate

Ducesa de Cambridge ar putea fi însărcinată cu gemeni, ceea ce ar putea fi o premieră pentru casa regală, deoarece până acum niciodată nu s-a disputat succesiunea la tron între doi frați gemeni în Marea Britanie.

Subiectul este speculat de The Telegraph, după ce ducesa Kate a fost spitalizată din cauza bolii de care suferă. Deși cuplul regal dorea să țină secretul sarcinii până la Crăciun, planul le-a fost dat peste cap de hyperemesis gravidarum, o formă gravă a grețurilor matinale, boală care este de aproximativ trei ori mai comună printre femeile cu sarcini multiple, decât în cazul sarcinilor normale.

Dacă în cazul Danemarcei, unde prințesa Mary a născut anul trecut gemeni, tradiția spune că băiatul este cel care va urma la tron, în cazul familiei regale din Marea Britanie, regulile succesiunii au fost schimbate anul trecut. Parlamentul Britanic a reglementat în 2011 că nu contează dacă este vorba de un băiat sau de o fată, primul născut va moșteni tronul.

Astfel, în cazul unei sarcini gemelare, copilul născut primul va deveni al treilea în linie la tron, înainte de Prințul Harry, indiferent dacă este vorba de o fată sau băiat. În cazul nașterilor de gemeni, aproximativ jumătate au loc prin cezariană în Marea Britanie. În cazul în care ducesa Kate ar avea gemeni, asta ar  presupune ca medicul care o ajută să nască să fie cel care îl va alege pe succesorul sau succesoarea tronului britanic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel