Dubla măsură a USR când e vorba de programul "Anghel Saligny"
Gabriel Andronache Gabriel, deputat PNL de Brașov, a sesizat dubla măsură a USR când este vorba de programul "Anghel Saligny".
”Refuzul avizării programului "Anghel Saligny" a declanșat actuala criză politică. Mai exact refuzul avizării programului de către USR prin Ministrul Justiției.
După ieșirea USR de la guvernare, programul a fost avizat (cu observații) de către Ministerul Justiției și aprobat de Guvernul României. Situația actuală: Toți primarii USR+ au depus cereri de finanțare pentru programul Anghel Saligny, ceea ce demonstrează utilitatea acestui program. Acest demers (depunerea cererilor de finanțare) are semnificația unei delimitări a aleșilor locali USR de criticile conducerii centrale USR la adresa programului Anghel Saligny. Quod erat demonstrandum!”, a scris Gabriel Andronache Gabriel, deputat PNL de Brașov.
Programul "Anghel Saligny". 97,5% dintre primăriile şi consiliile judeţene au depus cereri de finanţare
Aproape toate unităţile administrativ-teritoriale au depus cerere de finanţare prin Programul "Anghel Saligny".
Investiţiile în reţeaua de apă şi canalizare şi modernizarea drumurilor sunt importante şi necesare, fapt dovedit de cererile de finanţare pentru aceste proiecte depuse de 97,5% dintre comunele, oraşele, municipiile şi judeţele din România - a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, după ce termenul de depunere pentru proiectele de infrastructură finanţate de Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" a fost încheiat în data de 9 noiembrie, la ora 0.00.
Dintre cele 3.228 de unităţi administrativ-teritoriale ale României, incluzând judeţele şi sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanţare. Toate consiliile judeţene şi toate sectoarele municipiului Bucureşti au cerut finanţare. Ministrul dezvoltării a spus: "Am prealocat, garantat, pentru fiecare comună, oraş, municipiu, judeţ şi sector, o sumă minimă. Astfel, în fiecare localitate poate fi demarată cel puţin o investiţie, dacă cererea de finanţare a fost depusă corect. Dorim, astfel, să asigurăm dezvoltarea echilibrată a României şi o finanţare corectă, care nu depinde de culoarea politică a primarului."
Suma totală a cererilor de finanţare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.174 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte, în condiţiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde. Ministrul a spus: "Accesul la apă este un serviciu de bază, nu un lux, drumurile reabilitate pe care se poate circula în condiţii de siguranţă nu sunt un lux. Faptul că au fost depuse cereri de finanţare pentru o sumă aproape triplă faţă de cea alocată arată că a fost nevoie de acest instrument de finanţare."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News