Dubla crimă de la Iași, răsturnare de situație. Studentul marocan ar putea fi eliberat
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 23 oct 2022, 10:32
WhatsApp
Dubla crimă de la Iași, răsturnare de situație. Studentul marocan ar putea fi eliberat / Foto: Captură video Pro Tv
Dubla crimă de la Iași, răsturnare de situație. Studentul marocan ar putea fi eliberat / Foto: Captură video Pro Tv
Apar noi detalii în cazul dublei crime de la Iași.

Răsturnare de situație în cazul dublei crime din Iași. Studentul marocan, suspectat că i-a ucis pe cei doi îndrăgostiți în propria lor locuință, are șanse să fie eliberat. Avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi spune că anchetatorii n-au mai adus alte probe concludente la dosar. Astfel, la aproape un an de la dubla crimă de la Moara de Vânt, principalul suspect în acest caz ar putea fi eliberat, el aflându-se în arest preventiv de la sfârșitul anului trecut. Un nou termen va avea loc în luna noiembrie.

"Încă suntem în faza de cameră preliminară, o să urmeze contestația la Curtea de Apel, pentru că la Tribunal s-a dispus faptul că rechizitoriul este legal întocmit și noi am contestat acest aspect. Vom avea un nou termen la începutul lunii noiembrie și, în funcție de decizia Curții, vom ști dacă începem judecata propriu-zisă sau dacă dosarul va fi restituit la Parchet pentru diferite completări. Momentan, este în arest preventiv, urmează să fie verificată măsura pe data de 24. Până când nu vom începe cercetarea judecătorească sau până când nu va dispune Curtea o eventuală restituire a dosarului, mai mult ca sigur această măsură va fi menținută. Trebuie să se schimbe temeiurile avute în vedere inițial și, dacă va fi rechizitoriul întocmit, ar avea o șansă la eliberare", a declarat avocata care îl reprezintă pe studentul de origine marocană, potrivit bzi.ro.

Lucrurile au stagnat

"Nu s-au administrat alte probe, întrucât suntem în această fază ce are cumva un caracter administrativ, în care se discută scriptic și se fac cereri, se pun concluzii cu privire la probatoriul care a fost administrat până în prezent în cursul urmăririi. După ce depășim această etapă, pot apărea elemente de noutate. Momentan, lucrurile au stagnat, să spunem așa", a adăugat Raluca Andrei.

Dubla crimă de la Iași. Probele ADN care arată că Ahmed Sami el Bourkadi a mințit. Ce au descoperit anchetatorii în vila groazei

Sângele lui Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime de la Iași, a fost descoperit în vila în care au fost uciși cei doi îndrăgostiți, Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu. Acest lucru îl plasează pe tânăr la locul faptei. Marocanul a negat în permanenţă că a mai intrat în casa celor doi după ce a plecat în seara de 8 decembrie de la mica petrecere cu victimele.

"Au fost trimise la Bucureşti mai multe seturi de rămăşiţe de îmbrăcăminte. Au fost descoperite urme de sânge aparţinând lui Ahmed Sami el Bourkadi, la locul faptei", au precizat surse apropiate anchetei pentru Ziarul de Iași.

Rezultatele probelor ADN vin după ce suspectul afirmase în cadrul mai multor audieri că pe 9 şi 10 decembrie a revenit la vila în care se aflau înjunghiaţi cei doi tineri pentru a-şi recupera un hanorac şi un halat, apoi că ar fi fost trimis de către rudele victimelor să se intereseze de soarta lor, însă nu a intrat în casă deoarece "i-ar fi fost frică de un câine". 

În seara zilei de 8 decembrie, Ahmed Sami el Bourkadi a fost surprins de camerele de supraveghere cum vorbeşte la telefon cu una dintre cele două victime, Youssef Ajniyah, înainte ca el să intre în casă. Suspectul are pantaloni lungi închişi la culoare şi un hanorac roşu. În jurul orei 23.30, Ahmed Sami iese din casă fără hanorac şi pantaloni, îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurţi. În plus, El Bourkadi este plasat de către anchetatori în vila unde a avut loc crima, deoarece a trimis o poză unui amic în care putea fi observat şi El Bourkadi, studentul omorât. De asemenea, telefonul lui El Bourkadi a fost semnalat în zonă de către firma de telefonie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?