Dubla crimă de la Iași, mărturia lui Ahmed Sami El Bourkadi. De ce a refuzat să se întoarcă la vila celor doi, deși fusese rugat să o facă
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 20 ian 2022, 11:38
WhatsApp
Dubla crimă de la Iași, mărturia lui Ahmed Sami El Bourkadi. De ce a refuzat să se întoarcă la vila celor doi, deși fusese rugat să o facă / Foto: Poliția Română
Dubla crimă de la Iași, mărturia lui Ahmed Sami El Bourkadi. De ce a refuzat să se întoarcă la vila celor doi, deși fusese rugat să o facă / Foto: Poliția Română
Apar noi informații despre dosarul dublei crime de la Iași.

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublei crime din Iași, ar fi refuzat să meargă la casa în care locuiau cei doi studenți, pentru a vedea dacă s-a întâmplat ceva, deși fusese rugat de niște prieteni care erau îngrijorați că îndrăgostiții nu mai răspund la telefon. Cel puțin asta au declarat niște martori în fața instanței, scrie BZI.ro.

„În seara de 8 decembrie 2021, inculpatul s-a deplasat la locuinţa victimei Jiynah Youssef, unde, aşa cum reiese din declaraţia unor martori, ar fi venit mai mulţi prieteni din anturajul său. Participarea inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi la această petrecere este certă, fiind susținută de o fotografie pe care victima i-a trimis-o unui prieten. Totuși, judecătorul reţine că, deşi inculpatul a susținut că, la locuința victimelor, au fost mai multe persoane, probele administrate până în acest moment par a susţine că singurul musafir din acea seară a fost el. Inițial, inculpatul i-a spus că ultima dată a văzut victima într-un club. 

Deşi i-a spus martorului că ştie unde locuieşte victima, când i s-a solicitat să se deplaseze la locuinţa acesteia pentru a vedea ce s-a întâmplat, a refuzat, pe motiv că nu îşi aminteşte adresa cu precizie. Mai apoi, acesta a susținut că nu vrea să se întoarcă, pentru că acolo ar fi un câine rău de care îi este frică.”, au subliniat magistrații ieșeni.

VEZI ȘI: Dosarul dublei crime din Iași. Reprezentanți ai Canadei verifică dacă Ahmed Sami el Bourkadi a fost ”UMILIT” în anchetă. Acuzații de rasism

Ahmed Sami El Bourkadi rămâne în arest

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins contestația formulată de Ahmed Sami El Bourkadi la prelungirea arestării preventive, măsură care fusese prelungită de Tribunalul Iași. În fața judecătorilor, el și-a susținut nevinovăția. Totuși, apărarea a susținut că în acest caz ar fi vorba despre o potențială crimă cu caracter religios.

„Ambele victime prezintă secţionarea vertebrei C7, Yousef are o singură leziune la faţă, iar Vanessa are 9, ceea ce denotă intenţia de desfigurare. Nu s-a identificat mobilul acestor crime, iar inculpatul nu avea motiv să facă acest lucru pentru jaf, pentru obţinerea de bunuri. Inculpatul şi familia sa au o situaţie materială foarte bună. Apărarea consideră că organele judiciare greşesc abordând crima în contextul gândirii europene. Apărarea consideră că loviturile aplicate victimelor nu sunt aleatorii, ci specifice crimelor de onoare, cazuri care sunt multiple pe rolul CEDO. Victima nu avea o viaţă conformă religiei sale, trăia în concubinaj cu o româncă creștină, deşi provenea dintr-o familie tradiționalistă. O martoră precizează că, la locuinţa acestuia, se consumau băuturi alcoolice şi ştia de la Vanesa că acolo se consumau şi substanţe etnobotanice. Potrivit versetului 17:33 din Coran, este interzis să fie ucis cineva, cu excepţia cazului în care cauza este justă, numărul 17 având semnificaţia chemării la dreapta credinţă.”, a precizat apărarea în fața instanței.

Procurorii sunt însă de altă părere și spun că aceste afirmații sunt doar speculații.

„Aceste susţineri, fără un fundament probator, sunt doar speculaţii care nu pot dilua bănuiala rezonabilă că inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi ar putea fi autorul faptelor cercetate”, ar fi spus anchetatorii.

VEZI ȘI: Dubla crimă de la Iași. Mărturia unui angajat SRI scoate la inveală un nou SUSPECT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?