DSP Bucureşti, testare la domiciliu. Se cere suplimentarea echipajelor, după creşterea cererilor
Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti informează că astăzi, 17 ianuarie 2022, s-a desfăşurat şedinţa Grupului de Suport Tehnic pentru riscuri epidemiologice, existent la nivelul CMBSU.
În calitate de Preşedinte al Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a participat la această întâlnire pentru a asigura colaborarea instituţiilor implicate.
În cadrul şedinţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti a Municipiului Bucureşti, Oana Nicolescu, a prezentat situaţia epidemiologică la zi, la nivelul municipiului Bucureşti. În acest context, a pus în discuţie eventuala suplimentare a locurilor de carantinare/ izolare instituţionalizată.
Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a informat despre situaţia celor 46 de centre de vaccinare din Capitală şi despre stadiul autorizării celor 19 centre de evaluare. Astfel, centrele de vaccinare sunt funcţionale, iar, din cele 19 centre de evaluare anunţate la nivelul Bucureştiului, şapte au primit autorizare din partea DSP Bucureşti.
Referitor la problematica timpilor ce trebuie comunicaţi solicitanţilor de către DSP în situaţia în care li se solicită testarea la domiciliu de către echipajele SABIF şi ISUBIF, în cadrul şedinţei de astăzi, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a informat cu privire la creşterea timpilor de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice.
Astfel, având în vedere creşterea numărului de solicitări pentru consultaţii medicale la domiciliu, raportat la numărul de infectări înregistrat în ultimele zile, timpul de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice, în vederea depistării virusului Sars-Cov- 2, a crescut de la 24 de ore la 48 de ore.
Cu privire la numărul de echipaje, pentru îmbunătăţirea activităţii de recoltare de probe biologice, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a informat despre necesitatea suplimentării acestora, sens în care a făcut solicitări către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.
Menţionăm că Grupul de Suport Tehnic pentru riscuri epidemiologice este condus de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, având în componenţă 17 instituţii publice şi private, printre care primăriile de sector şi Primăria Capitalei, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti.
Grupul de Suport Tehnic pentru riscuri epidemiologice a fost activat pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News