Drulă, critici la adresa liderilor EPP, după discursul lui Nehammer: „Rușinoasă conferința de presă”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Drulă
Drulă
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a catalogat miercuri într-o postare pe Fcebook drept „ruşinoasă” conferinţa de presă susţinută de cancelarul austriac Karl Nehammer şi liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber.  

La conferință, Nehammer a spus că România și Bulgaria au o problemă legată de presupusul trafic de migranți, notează Agerpres.

El îi reproşează lui Manfred Weber că a stat „umăr la umăr” cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica de ce i se refuză României „dreptul legitim” de a adera la spaţiul Schengen.

„Ruşinoasă conferinţa de presă din Austria. Şeful PPE, grupul politic din care face parte PNL, a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum, pentru motive care nu ţin de România, ni se refuză un drept legitim. Absolut scandalos. Ce valori şi principii are acest grup PPE dacă permite şi susţine ca un stat membru să fie ţinut ostatic de un politician austriac scăpat din orice norme de bun simţ?”, a scris Drulă, pe Facebook.

Cancelarul Austriei a ales să ignore întrebările despre România

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost așteptat să anunțe poziția finală legată de intrarea României în Schengen. Acesta a răspuns la întrebările presei austriece, însă a ignorat întrebările jurnaliștilor români, întrebări adresate în limba engleză.

„Puteți explica de ce sunteți de acord cu Croația în Schengen, dar nu cu Bulgaria și România?” 

„De ce acceptați Croația, iar România, nu?”

Întrebările jurnaliștilor din România au fost ignorate de cancelarul austriac.

„Nu era mai simplu să zică: pentru că nu îndepliniți criteriile, de exemplu”, a comentat Sabina Iosub, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

„Și tăcerea e un răspuns”, a spus Mircea Badea, adăugând: „Eu zic că voia, dar ne mai perpelește un pic așa...”

Cristian Diaconescu a făcut următoarele precizări: „Din câte știu, cancelarul austriac are, în momentul acesta, o presiune foarte serioasă și din partea Franței și din partea Germaniei. Din ce motiv și pe coridor va găsi o soluție... Probabil va apela tot la aceste țări pentru ca mâine să se găsească o formulă de compromis. Românii să fie foarte atenți la formula de compromis!”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Cancelarul Austriei a ridicat din nou problema migraţiei şi a explicat că trebuie căutată o soluţie realistă.

La rândul său, preşedintele PPE, Manfred Weber, a arătat că România şi Bulgaria şi-au făcut temele pentru aderarea la Schengen, dar problema migraţiei ilegale este una reală. „Nu vorbim despre a bloca aderarea lor, vrem să ne asigurăm cum putem să ajutăm”, a spus liderul PPE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel