Data publicării:

Drojdia de bere este bună pentru plămâni. Află ce alte beneficii mai oferă organismului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: BZI
Sursă foto: BZI

Te întrebi dacă drojdia de bere este bună pentru plămâni? Dar pentru creier și inimă? Ei bine, drojdia de bere are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea.  

Alegeri prezidentiale 2024

Drojdia de bere este o ciupercă microscopică unicelulară, saprofită, ce se înmulţeşte prin înmugurire şi aparţine familiei saccharomitaceelor. De asemenea, drojdia este acel ingredient, care poate fi întâlnit în mai multe produse alimentare, dar care poate fi consumat și separat. Prin urmare, drojdia este de două tipuri: cea utilizată la panificație și cea folosită la fabricarea berii. Primul tip poate fi găsit sub formă de levuri (drojdii) active mai ales între 15 şi 20 grade Celsius, iar drojdia de bere se prezintă sub forma unor levuri (drojdii) active îndeosebi la 5 – 6 grade Celsius. Cele mai bune rezultate în aplicaţii terapeutice se obţin, însă, cu drojdia folosită la fabricarea berii.

Drojdia de bere este bună pentru plămâni?

Cu siguranță, da! Drojdia de bere este bună atât pentru plămâni, cât și pentru intestine, piele, inimă, creier și nu numai. Chiar dacă nu există dovezi științifice solide în acest sens, oamenii care au consumat-o au sesizat o serie de efecte pozitive.

În primul rând, drojdia de bere contribuie la eliminarea bacteriilor nocive, sprijinind dezvoltarea bacteriilor bune. În plus, ține la distanță bacteriile și toxinele fungice de intestine, păstrând integritatea barierei intestinale, prin reducerea inflamației.

Pe de altă parte, drojdia de bere grăbește vindecare infecțiilor respiratorii. Dacă apelezi la acest remediu atunci când ești răcit sau suferi de amigdalită, vei întări sistemul imunitar, iar organismul va putea putea mai ușor cu virusurile și bacteriile. Pentru a reface flora intestinală după un tratament cu antibiotice, ia o linguriță de drojdie de bere.

Datorită factorului tolerant la glucoză, drojdia reduce nivelul glicemei, al trigliceridelor și al colesterolului rău (LDL) și îmbunătățește activitatea insulinei.

Drojdia de bere reface energia și starea de dispoziție. Este ideală pentru cei care se confruntă cu sindrom de oboseală cronică. Grație litiului din compoziție, ajută la îmbunătățirea stării de dispoziție.

Pentru o piele sănătoasă, folosește produse ce conțin Saccharomyces cervisiae. Acestea conferă hidratare, strălucire și catifelare. Mai mult decât atât, drojdia de bere reduce greutatea corporală și gradul de grăsime de pe stomac, fără efecte negative asupra masei musculare.

Totodată, s-a demonstrat că drojdia de bere îmbunătățește nivelul de colesterol și tensiunea arterială, datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține (potasiu, magneziu și calciu), dar și proteinelor, care reduc activitatea enzimei de conversie a angiotensinei.

Drojdia de bere conține o formă a vitaminei B3 și, se pare, că aceasta ajută la protejarea celulelor nervoase și previne boala neurodegenerativă.

Cum se folosește drojdia de bere?

Pentru a-și păstra calitățile, drojdia de bere trebuie ținută într-un loc uscat, răcoros și întunecat. Dacă este depozitată corect, poate rezista până la doi ani.

Drojdia de bere se utilizează astfel: poate fi presărată peste popcorn sau paste, adăugată în supe, pe post de „brânză” în sosuri vegane, ca mijloc de îngroșare pentru supe și sosuri, adăugată în mâncarea animalelor de companie, ca doză suplimentară de nutrienți.

În ceea ce privește cantitatea recomandată, aceasta este stabilită de fiecare producător. De regulă, o porție presupune una sau două linguri.

Atenție! Nu utilizați drojdie de bere decât la recomandarea medicului. Cereți sfatul acestuia, înainte de a începe o astfel de cură, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel