Droguri livrate în cutii de pizza şi petreceri "clandestine". Gigel Lazăr: Cum s-au reprofilat consumatorii în pandemie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursa foto: Maurício Mascaro - Pexels
Sursa foto: Maurício Mascaro - Pexels
Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, a vorbit, pentru cititorii DC News, despre modul în care pandemia şi restricţiile au influenţat consumul de droguri. 

Gigel Lazăr a declarat că închiderea cluburilor, a barurilor şi a celorlalte localuri pe care le frecventau consumatorii de droguri pentru a procura şi a consuma substanţele interzise nu a afectat prea mult acest fenomen, persoanele respective găsind alte modalităţi de a face rost de droguri. 

"Nici la nivelul Uniunii Europene, nici la nivelul României, din toate datele comunicate chiar de instituţiile fundamentale în combatere, cantităţile nu au scăzut, ci s-au găsit alte modalităţi de distribuire a acestora, inclusiv prin pizza - în cazul Italiei şi Spaniei. Efectiv la comenzile de pizza se ataşa şi cantitatea solicitată de droguri", a declarat preşedintele FNA.

Petreceri clandestine

Cât despre petrecerile "clandestine" despre care s-a vorbit în ultimul an, organizate de către tineri în locaţii de lux din Bucureşti şi nu numai, în care tinerii se adunau pentru a consuma alcool şi droguri, Gigel Lazăr a confirmat acest fenomen. Preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog a explicat că oamenii au găsit această modalitate de a fenta restricţiile: cum petrecerile cu un număr mare de persoane sunt interzise iar localurile sunt închise, s-a apelat la închirierea de apartamente sau vile pentru a organiza astfel de întâlniri departe de ochii poliţiei. 

"Am avut această informaţie pe care a punctat-o chiar domnul academician Bălăceanu-Stolnici. I-au comunicat chiar studenţi de-ai dânsului existenţa acestui fenomen care începuse prin lunile aprilie-mai 2020. Era o nebunie de închiriat tot felul de vile exclusiviste în care se practicau petrecerile de consum de droguri, alcool şi eventual sex", a afirmat Gigel Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel