Droguri ascunse în colete aduse din Spania, descoperite de poliţişti - VIDEO
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Flagrant delict şi percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional organizat.

Ieri, 4 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Ilfov şi Tulcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Dâmboviţa, au organizat un flagrant delict, în judeţul Dâmboviţa, urmat de 4 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Tulcea şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, deţinere în vederea consumului ilicit de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept.

VIDEO: 



Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 29 de ani, din Crevedia, ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi introdus în ţară droguri disimulate în colete, expediate din Spania, prin societăţi de curierat.

În România, drogurile ar fi fost preluate de alte două persoane, de 50 şi 45 de ani, din municipiul Bucureşti şi Tulcea, aceştia fiind bănuiţi că ar fi păstrat şi ascuns stupefiantele, precum şi că ar fi identificat potenţiali clienţi pentru comercializarea acestora.

În urma flagrantului delict, la domiciliul bărbatului de 29 de ani, au fost descoperite şi ridicate 10 kilograme de cannabis, care ar fost expediate din Spania.

De asemenea, în urma percheziţiilor şi a flagrantului delict, au fost descoperite şi indisponibilizate 518 grame de rezină de cannabis, alte 1,5 kilograme de cannabis, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 telefoane mobile, 7.590 de euro, 6.650 de lei, un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor şi alte bunuri cu valoare probatorie.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere. Cele 3 persoane, în urma audierii, au fost reţinute, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiuni au participat şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel