Drob în foietaj. Rețeta delicioasă pentru masa de Paști
Dacă vrei ceva diferit pentru masa de Paști de anul acesta, poți încerca rețeta de drob în foietaj. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 500 g organe de miel
- 6 ouă
- 5 boabe piper
- 1 foaie de dafin
- 2 legături ceapă verde
- 2 morcovi fierţi
- 2 gogoşari în oţet
- 2 ouă fierte
- 1 ou crud
- 1 legătura pătrunjel verde
- ienibahar
- oregano
- sare
- piper măcinat
- 500 g aluat de foietaj congelat
Vezi și: Drob de miel copt în clătite, cu crustă de caşcaval. Rețeta specială pentru masa de Paști
Cum se prepară
Organele bine spălate se pun la fiert în apă rece împreună cu câteva boabe de piper şi o foaie de dafin, timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apă cu sare morcovii curățați, iar în alt vas, cele două ouă, potrivit retete.unica.ro. După ce au fiert măruntaiele, se lasă să se răcească, apoi se dau prin robot sau se toacă mărunt (după preferinţele fiecăruia).
Într-un bol, se pun carnea tocată, pătrunjelul, ceapa verde tocată, morcovii şi gogoşarii tăiaţi mărunt şi se amestecă bine. Se adaugă ouăle bătute bine, ienibaharul zdrobit, oregano, sare, piper şi se omogenizează foarte bine.
Aluatul de foietaj decongelat în prealabil se desfăşoară pe masa de lucru tapetată cu făină, apoi se transferă în tava unsă şi tapetată cu puțină făină. Deasupra se toarnă jumătate din compoziţia de drob, se pun cele două ouă fierte şi se toarnă restul amestecului de carne.
Compoziţia se acoperă cu aluatul de foietaj, se unge cu ou şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la foc mic. Odată copt, se scoate drobul din cuptor şi se lasă la răcit în formă. Când e complet rece, se scoate din tavă, se feliază şi se serveşte la masă.
Vezi și: Cozonac fără frământare. Rețeta simplă pentru masa de Paști
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News