Ingrediente
organele de la 1 miel (inimă, ficat, splină, rinichi, plămân)
4 legături ceapă verde
2 legături usturoi verde
5 ouă fierte
2 ouă crude
2 legături pătrunjel verde
1 lingură untură
sare, piper după gust
6-7 clătite cu verdeaţă
piper boabe
6 căţei usturoi
1 foaie de dafin
Crusta
2-3 ouă
150 caşcaval afumat
2 linguri pesmet
sare după gust
Cum se prepară
Organele se pun la fiert în apă rece împreună cu o lingură piper boabe, o foaie de dafin şi căţeii de usturoi. Fierbem şi cele cinci ouă. Lăsăm organele de miel să fiarbă circa 40 minute de când apa dă în clocot, potrivit bucatareselevesele.ro. După cele 40 minute, scoatem organele şi le lăsăm la răcorit, după care le tăiem cubuleţe cu cuţitul.
Ceapa verde şi usturoiul verde se taie rondele. Încingem untura şi călim ceapa şi usturoiul preţ de 1-2 minute, după care adăugăm organele tăiate cubuleţe. Lăsăm la călit circa 10 minute, amestecând până aromele se întrepătrund, apoi le luăm de pe foc. Compoziţia se pune într-un vas şi adăugăm la ouăle fierte şi tăiate cubuleţe,dar şi ouăle crude, pătrunjelul verde tocat. Condimentăm, după gust, cu sare şi piper.
Vezi și: Cum prepari pasca, dacă nu vrei să te îngrași. Medicul nutriționist Anca Hâncu, rețetă cu mere
Din câteva linguri de făină, apă minerală, sare şi puţină drojdie pregătim un aluat de clătite în care vom pune pătrunjel verde tocat. Vom coace circa 6-7 clătite. Poate necesita mai multe clătite aşa că vom coace cu câteva în plus.
În forma de chec aşezăm frunze de usturoi verde şi, peste, aşezăm clătitele în aşa fel încât să lăsăm să atârne şi în afara formei, să putem acoperi ulterior drobul cu ele. Peste clătite aşezăm compoziţia de drob pregătită, acoperim cu clătitele, deasupra punem o crustă pe care o preparăm din 2-3 ouă crude amestecate cu circa 150 g caşcaval afumat şi pesmet. Punem forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 minute la foc mic.
După ce s-a copt, scoatem drobul din cuptor, îl lăsăm la răcit în formă, îndepărtăm frunzele de usturoi şi putem servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol