Drama unui copil din Galați. Abandonat de mamă la naștere, acum a fost incendiat de propriul tată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Drama unui copil din Galați. Abandonat de mamă la naștere, acum a fost incendiat de propriul tată / Foto: Pexels
Drama unui copil din Galați. Abandonat de mamă la naștere, acum a fost incendiat de propriul tată / Foto: Pexels
Un băiat din Galați a fost bătut, apoi incendiat de către tatăl său.

Caz șocant în Galați. Un băiat de 16 ani a fost bătut crunt, apoi incendiat, de propriul tată, scrie Monitorul de Galați. Potrivit autorităților, cei doi se certau foarte des. Băiatul era crescut doar de tată, căci mama l-a părăsit imediat după naștere. După ce a fost cuprins de flăcări, copilul a început să țipe disperat după ajutor. Martorii au chemat în ajutor medicii de la ambulanță, iar la fața locului au ajuns și polițiștii.

Copilul a ajuns la spital sub supravegherea medicilor, iar tatăl a fost dus la audieri unde a recunoscut totul. Inițial a fost reținut pentru 24 de ore, iar acum este arestat pentru 30 de zile, acuzat de tentativă de omor calificat. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă cel puțin şapte ani și jumătate de închisoare. Reprezentanţii DGASPC Galaţi caută acum celei mai bune soluţii pentru ca minorul să fie plasat după externarea din spital.

Băiatul are arsuri de gradul II pe 8 – 10 % din suprafaţa corpului

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 12.01.2022, Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de omor calificat asupra unui membru de familie. (...) Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 11.01.2022, în jurul orei 21.00, inculpatul a aplicat unui membru de familie, în vârstă de 16 ani, lovituri cu pumnii şi cu un scaun din material plastic, iar ulterior l-a stropit cu alcool sanitar şi l-a incendiat, cauzându-i arsuri de gradul II, pe 8-10 % din suprafaţa corpului, precum şi echimoze şi excoriaţii, pentru a căror vindecare sunt necesare 22 – 25 de zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel