Dragoste, nu război! Peste 10.000 de cupluri din Ucraina s-au căsătorit de când a început războiul - GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Peste 10.000 de cupluri din Ucraina s-au căsătorit de când a început războiul.

De la începutul războiului, în urmă cu aproape trei săptămâni, 10.683 de cupluri din întreaga Ucraină şi-au unit destinele, a anunţat Ministerul Justiţiei de la Kiev, transmite Agerpres, citând DPA.

"Războiul din ţară continuă, însă viaţa nu se opreşte", a precizat ministerul. Acesta a adăugat că 10.767 de copii s-au născut în Ucraina din data 24 februarie, ziua invaziei ruse. 

"Războiul continuă în țară, dar viața nu se oprește. Se nasc copii, iar ucrainenii se leagă prin jurăminte de căsătorie. Toate acestea necesită o organizare specială. De la începutul războiului, în Ucraina au fost înregistrate 10.683 de căsătorii și 10.767 de copii. Angajații noștri continuă să lucreze pentru tine chiar și în timp de război! Puterea este în fiecare dintre noi!", scrie Ministerul Justiţiei de la Kiev pe pagina de Facebook.

Într-o altă postare, Ministerul Justiţiei din Ucraina explică cum sunt înregistrați copii născuți în timpul războiului.

VEZI ȘI: FOTO / Tânăra însărcinată care a scăpat din spitalul bombardat din Mariupol a născut o fetiță

"Am născut un copil, cum să întocmesc actele? Serviciul Baby este temporar indisponibil. Acest lucru se datorează faptului că unele registre guvernamentale au fost dezactivate din motive de securitate. Cu toate acestea, nașterea unui copil poate fi înregistrată offline. Vă spunem cum să o faceți.

Unde să mergi? Departamentele Înregistrării de Stat a Actelor Civile (DRACS) funcționează cu normă întreagă. Cu excepția orașelor și zonelor în care au loc ostilități active.

De ce departament din DRACS am nevoie? Puteți înregistra un copil în orice departament care funcționează. Indiferent de locul de naștere al copilului și locul de reședință al părinților.

Ce este necesar pentru înregistrarea de stat a nașterii? Este necesar să prezentați un certificat de naștere medical pe hârtie în formularul №103 / о.", explică reprezentanții ministerului.

VEZI ȘI: Zelenski, mesaj emoționant pentru mamele din Rusia. „Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel