Dragoş Săvulescu dă România în judecată la CEDO, după ce a fost arestat în Grecia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Omul de afaceri Dragoş Săvulescu a decis să dea România în judecată la CEDO după ce a fost arestat în Grecia. 

Dragoș Săvulescu va aduce toate argumentele pentru a demonstra că a fost victima unui abuz din partea statului român, având în vedere că a fost reținut pe teritoriul Greciei pe baza unui mandat european de arestare.

Dragoș Săvulescu spune, prin avocații săi, că mandatul ar fi trebuit anulat pentru că pe teritoriul Italiei s-a recunoscut pedeapsa primită în România, care a fost micșorată și transformată într-o pedeapsă cu suspendare, în așa fel încât pe teritoriul Europei ar trebui să funcționeze recunoașterea acestei sentințe date de statul italian, scrie Antena3.ro.

Săvulescu nu va fi extrădat în România 

”Omul de afaceri și producătorul de film Dragoș Săvulescu și soția sa Angela Martini, autor și ex-Miss Univers Albania, au anunțat astăzi că un tribunal elen a blocat din nou o încercare a României de a-l extrăda. Odată cu decizia de astăzi se consemnează a doua oară când un tribunal european respinge o cerere de extrădare în cazul său și pune capăt ultimului capitol din ceea ce domnul Săvulescu descrie ca fiind  o mascarada judiciară ce îmi afectează viața de 16 ani”, se arată într-o declarație a apărării remisă presei, potrivit Romania TV.

Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate fostului acţionar de la Dinamo, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia. Totodată, magistraţii eleni au ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România.

Ana Birchall anticipase că Săvulescu va cere daune 

"Aşa cum am spus, nu numai că nu va fi extrădat, dar ar fi culmea ca acum Săvulescu să solicite și daune de la statul român pentru că a fost arestat ilegal în Grecia, căci această reţinere poate fi considerată o privare nelegală de libertate.

Solicit Ministerului Justiției să comunice dacă a făcut informarea către instanţa de executare pentru a fi retras mandatul european de arestare", a transmis Ana Birchall.

VEZI Ana Birchall, după arestarea lui Dragoș Săvulescu: Culmea ar fi ca acesta să ceară daune de la statul român că a fost arestat ilegal în Grecia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel