Data publicării:

Dragoş Preda, despre situaţia de la Sectorul 1: "Mai puţine scandaluri, mai multe rezultate. Încerc să schimb o mentalitate"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook Dragoş Preda
Facebook Dragoş Preda

Dragoş Preda, candidat la funcţia de preşedinte PNL Sector 1, afirmă că vrea schimbarea mentalităţii în ceea ce priveşte managementul public din România. Acesta spune că ar trebui să fie mai puţine scandaluri şi mai multe rezultate, plecând de la exemplul primăriei Sectorului 1. 

"Ne-am dori să fie mai puţine scandaluri, mai multe rezultate (n.r referitor la situaţia din Sectorul 1). Lucrul ăsta depinde de noi, cum punem problema şi cum gestionăm situaţiile. Cu situaţii spinoase ne confruntăm de 31 de ani. Încerc să schimb o mentalitate de abordare, cu ajutorul colegilor, dacă tot vorbim de noul management public. Este un concept foarte vechi, din anii 80, acest sistem, care se bazează pe calitate. Calitatea, de fapt, a proiectelor pe care le dezvoltăm. 

Vorbim, în ultima vreme, poate cu cel mai mult curaj abordat în spaţiul public de un Guvern, de investiţii. Până acum s-a vorbit de achiziţii. Şi ştim foarte bine ce au însemnat aceste achiziţii. Investiţia ce înseamnă? Că atunci când bagi bani într-un proiect trebuie să vezi plus valoarea, rezultate, dar şi ce beneficii ai. Beneficiile trebuie să se vadă cu rezultate foarte clare la buget. Nu doar băgăm bani în nişte lucruri", a spus Dragoş Preda la DC NEWS TV. 

Jurnalistul Val Vâlcu i-a spus că dacă s-ar fi finalizat proiectul Romexpo, ar fi venit bani pe mai multe canale. "Dacă s-ar fi finalizat, veneau bani pe mai multe canale, taxe şi impozite, turişti, conferinţe...", a spus acesta. 

"Şi angajaţi", a completat Dragoş Preda. "Ţine foarte mult de tipul angajaţilor. Vorbim de noile meserii, vorbim de abordarea situaţiei curente pandemice, telemuncă, teleşcoală. Toate aceste noi meserii determină abilităţi superioare. Aceşti oameni aduc plus valoare. De aici se generează retenţia tinerei generaţii pe piaţa muncii, adică îi ţinem pe tineri acasă, pe piaţa muncii din România", a mai spus acesta. 

Youtube video image

CCIR, precizări despre proiectul Romexpo 

"Așa cum arată studiul firmei de consultanță din Big4, într-adevăr, în faza de construcție, de până la maximum cinci ani, și nu cum se speculează mai nou, anume că proiectul va fi construit în 40 de ani – o mare dezinformare și o nouă alterare a datelor comunicate de CCIR, dezvoltarea noului Romexpo va genera aproape 1 miliard de lei la bugetele locale și național, dintre care aproape 600 milioane de lei în primii trei ani și peste 400 milioane de lei în ultimii doi ani ai construcției. Înțelegem disperarea celor cu interesele mobiliare în a face noi mall-uri, însă am mai spus că noi vrem altceva la Romexpo.

Revenind la beneficiile proiectului nostru, după finalizarea construcțiilor, deci în perioada de funcționare, în fiecare an, noul Romexpo va contribui cu mai mult de 1,7 miliarde de lei la bugetul de stat.

Și da, proiectul noului Romexpo va genera, potrivit aceluiași studiu, peste 32.000 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă mai mult decât forța de muncă aferentă unui județ mediu din România", transmitea CCIR la jumătatea lunii iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel