Urmărește emisiunea live
Dragoș Pîslaru, gest fără precedent la protestul de la Ministerul Sănătății. "M-a bușit plânsul când l-am văzut"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul ministru Dragoș Pîslaru a făcut un gest fără precedent: a venit cu flori la mamele care protestau în fața Ministerului Sănătății și le-a cerut scuze după ce, din cauza unui ordin comun dat de el și de Vlad Voiculescu, sute de părinți ai copiilor cu deficiențe severe riscă să rămână fără indemnizația de însoțitor.

"Sunt lucruri pe care am încercat să le facem, dar perioada a fost scurtă și de aici au rezultat și erorile care au apărut", a zis Dragoș Pîslaru.

Adele Chirică, fondatorul Asociaţiei pentru Dravet, mama unui copil care are acest sindrom, a fost cea care i-a chemat pe miniștrii Pîslaru și Voiculescu la protestul de la Ministerul Sănătății.

"Actualul ministru al Sănătății mi-a reproșat că l-am chemat pe domnul Pîslaru aici. Recunosc și îmi asum: eu l-am invitat după ce am văzut că duminică seară a fost în Piața Victoriei și a postat pe Facebook fotografii prin care a arătat că rezistă. Am vrut să vedem dacă rezistă și l-am întrebat dacă poate să se uite în ochii noștri. Nu mi-am imaginat că va veni. Nu am crezut că va avea puterea și capacitatea să vină alături de noi. În momentul în care l-am văzut venind cu flori mov, pe mine m-a bușit plânsul. Atitudinea domnului Pîslaru m-a impresionat pozitiv, deși am fost prima care a dat cu pietre în el", a zis Adele Chirică la România TV.

Mamele au protestat luni în fața Ministerului Sănătății fiind nemulţumite de un ordin dat anul trecut, în luna noiembrie, prin care sunt înăsprite criteriile de încadrare la gradul de handicap grav a copiilor. Ordinul ar urma să intre în vigoare la 1 martie însă ministerul îl reevaluează. Potrivit ordinului, copiii cu dizabilităţi ar fi încadraţi la gradul de handicap grav doar dacă au un coeficient de inteligenţă de 35. Anterior, încadrarea se făcea dacă pacientul avea IQ-ul de 50. Respectarea ordinului ar însemna pentru o parte dintre cei care au dizabilităţi pierderea sumelor destinate însoţitorului şi îngrijirii.

VEZI ȘI: PROTEST. Mesaj CRUNT pentru Voiculescu și Pîslaru: Să #rezist și când e vorba de "handicapații" care rămân pe drumuri din cauza lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel