Dragnea, închisoare cu executare. Ce va face Dăncilă. Chirieac: Problema fundamentală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia de condamnare definitvă în cazul lui Liviu Dragnea și a lansat o ipoteză în ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă și ce urmează să se întâmple.

"Puterea nu mai este în mediul politic în rândul celor democratic aleşi. România se întoarce la epoca cătuşelor. Despre ce vorbim? S-a dat o decizie politică în cazul Dragnea. Sunt absurde şi procesul şi sentinţa. Orice încercare a doamnei Dăncilă, acum, de a salva Guvernul se loveşte tot de o decizie politică care nu este la dânsa. Dacă se decide ca dânsa să plece, va pleca şi se va forma un alt guvern, probabil că aşa-zisa uniune naţională. Dacă se hotărăște să rămână pentru că ar putea să fie utilă pentru domnul președinte Iohannis şi alegerile din această toamnă, atunci va rămâne. Orice ar face ea, nu la dânsa este rezolvarea. Cum orice a făcut Liviu Dragnea, decizia a fost politică şi cu asta basta. Doar nişte oameni au pus-o în operă. Atât! PSD-ul nu s-a mobilizat, s-a lăsat şi el influenţat de propaganda insidioasă făcută împotriva liderului Liviu Dragnea...", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Problema fundamentală"

"Problema fundamentală este că valul de ură ridicat în România nu mai are ţintă. Îndepărtarea lui Liviu Dragnea de o manieră brutală îi lasă pe oamenii ăştia fără obiect. Ura încă nu s-a consumat, ea se va răsfrânge asupra unor alte persoane. Să vedem asupra cui va fi îndreptată această ură. Mi-e teamă că, dacă doamna Dăncilă decide să rămână, ura se va îndrepta împotriva domniei sale. Sigur, dânsa nu are acest indicativ negativ cum avea Liviu Dragnea. Dar, după ce se izbăveşte şi cu Dăncilă, ce vor mai urî? Pentru că nu se termină uşor. Odată iscat un val de ură într-o naţiune, durează un an, doi, trei până se disipează. Aşa s-a întâmplat şi în alte state ale UE, mai avansate, cum au fost Franța, Spania, Italia", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel