Liviu Dragnea a votat. Prima declaraţie a preşedintelui PSD
Autor: Florentina Constantin, Mihai Ciobanu | Publicat pe: 26 mai 2019, 19:26
WhatsApp
Liviu Dragnea, a votat. Președintele PSD a făcut mai multe declarații, la ieșirea din secția de votare.

UPDATE: "Am spus tot timpul că susţin temele de la referendum. Dacă nu aş fi vrut să votez, nu aş fi spus înainte că susţin aceste întrebări. Este o zi bună pentru că au venit mulţi oameni la vot. Am fost la multe votări în viaţa mea şi am văzut de unde sunt întârzieri.. În diaspora ar trebui să îi întrebăm pe ambasadorii de acolo de ce nu le-au spus românilor unde sunt secţiile de votare. Sunt secţii unde nu este nimeni", a spus Liviu Dragnea, la ieșirea din secția de votare.

UPDATE: Liviu Dragnea a votat.

UPDATE: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la secţia de votare de la liceul teoretic "Jean Monnet", din Capitală.

G Ad:

26 mai, alegeri europarlamentare plus referendum în România

Duminică, 26 mai, are loc scrutinul prin care românii îşi vor alege reprezentanţii din Parlamentul European pentru următoarea legislatură. Totodată, românii sunt chemaţi de către preşedintele Klaus Iohannis să îşi exprime voinţa aspra celor după întrebări lansate de către acesta la referendum. Cele două întrebări sunt: 

1. "Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"

2. "Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"

Cine şi pentru ce votează? Peste 400 de milioane de persoane din cele 28 de state membre vor putea vota în perioada 23-26 mai, inclusiv aproape 50 de milioane de cetăţeni britanici a căror ţară urma să părăsească blocul comunitar în martie acest an. Voturile lor pentru 73 de eurodeputaţi, care în câteva săptămâni ar putea să fie nevoiţi să renunţe la mandate, a dat peste cap anumite calcule după ce în luna aprilie a fost convenită o amânare a Brexitului

Prin reprezentare proporţională, cetăţenii UE vor alege 751 de membri ai Parlamentului European, care îşi va împărţi activitatea între Bruxelles şi Strasbourg. De la Luxemburg, Malta şi Cipru, cu câte şase mandate de europarlamentar fiecare, la Germania, cu 96 de mandate, timp de cinci ani membrii Parlamentului European vor adopta legislaţia propusă de Comisia Europeană, care face obiectul aprobării de guvernele statelor membre, reprezentate în Consiliul UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro