Dragi români,vă anunț că am furat!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cam asta ne-a spus ieri un important lider PDL. Declaratia lui e uluitoare. Pe Antena 3, la emisiunea Subiectiv am difuzat pasaje din discutiile pe care sefii acestui partid le-au avut cu parlamentarii pe tema remanierii guvernamentale. La un moment dat se putea auzi vocea suava si fara nicio umbra de tremur sau remuscare a numitului Oltean Ioan, vicepresedinte, care rostea urmatoarele:

"Trebuie sa recunoastem ca daca nu am fi dat afara broscoiul din guvern nu am fi castigat alegerile. Credeti ca daca ramanea Nica am fi castigat alegerile? Nu, cu Nica la Interne nu castigam alegerile prezidentiale!"

Sa pornim de la premisa ca in tara asta mai exista oameni care pot gandi si cantari lucrurile. Crede cineva normal la cap ca cetatenii au decis intre Geoana si Basescu uitandu-se la mutra  ministrului de Interne? Aici nici macar nu era vorba de parlamentare ca sa poti sa spui, domnule, pentru mine diferenta se face intre astia doi. Uite, Blaga e mai bun sau mai frumos decat Nica si de aia votez PDL. Nici vorba ! Continutul declaratiei ar trebui sa sperie orice om de bun simt si sa faca Parchetul sa se autosesizeze.

Oltean ne spune de fapt ca rezultatul alegerilor a depins de cel care in acel moment era ministru de interne , nu pentru ca persoana acestuia putea influenta optiunile electoratului ci pentru ca functia respectiva folosita intr-un anumit fel poate schimba rezultatul unor alegeri! Cu alte cuvinte, nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara, cam asta e logica declaratiei domnului Ioan Oltean.

E cazul sa revedem atributiile Ministerului Administratiei si Internelor in caz de scrutin electoral? Inutil de precizat ca aici se afla toate datele despre cetatenii Romaniei, ca aici se pot face carti de identitate, eventual false (au existat cazuri, un astfel de exemplar a fost chiar prezentat la TV), ca ei supravegheaza tiparirea buletinelor de vot, ca insotesc aceste buletine in drumul lor spre sectiile de votare, ca politistii sunt cei care pot trage pe dreapta coloanele de autobuze pline cu cetateni in care a dat damblaua turismului chiar in ziua alegerilor si chiar in locuri unde nu e nimic de vizitat ....

Asa stand lucrurile, orice om normal la cap intelege foarte bine care e diferenta intre a veghea la respectarea legii si a tine eventual de sase celor care scot iepuri din joben sau voturi din urna! Asta e de fapt miza pe care domnul Oltean o sintetizeaza atat de concret in cuvantarea adresata colegilor domniei sale... Daca pana atunci se mai auzeau aplauze sau rasete, dupa vorbele cu pricina s-a facut liniste. O liniste complice, pentru ca nu am auzit vociferari sau proteste la adresa marturisitorului.

Ca la vot se mai fac masinatiuni, banuiam cu totii dar ca va veni un moment in care cineva de la putere va vorbi deschis si laudativ  la o adunare cu peste 100 de persoane despre acest lucru nu-mi trecea prin cap ! Oltean nu e un nimeni , nu pare smucit si are tot atata experienta politica cati ani de democratie a implinit Romania. Cand un individ ca el lasa prudenta la o parte si spune lucruri cu un  continut atat de grav, stiind ca  poate fi inregistrat  pentru ca asa s-a intamplat mereu, avem de-a face cu altceva.

Tare ma tem ca e vorba de siguranta celui care stie  ca nimic nu i se poate intampla, ca ai lui  stapanesc totul si ca acum isi pot permite sa spuna si sa faca absolut orice, fara a suporta consecintele. Daca asa stau lucrurile, e mult mai grav decat in lupta cu mafia. Aia taceau, faceau si se aflau in razboi deschis cu procurorii si carabinierii. Astia fac si vorbesc iar institutiile statului au grije ca ei sa nu pateasca ceva ! Si ma mai miram in editorialul precedent de atitudinea unor domni precum Seitan si Bian carora le arati cozile de la ghiseu, iar ei spun ca aia nu e aglomeratie, ca acolo sunt mai putin de 500 de persoane. Ne meritam soarta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel