Dr. Vasi Rădulescu: Dacă aveam certificat verde obligatoriu, 300.000 de vaccinaţi pe zi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Dr. Vasi Rădulescu lansează critici dure la adresa autorităţilor pentru că nu au impus certificatul verde obligatoriu la toate activităţile. 

"Când ai o situație care-ți pune în pericol toți locuitorii țării, omorându-ți 3.000 pe săptămână, adică fix cât un sat, iar tu o dai cotită în jocuri politice, în evitarea elegantă a unei discriminări închipuite, în salivarea după veșnicul ciolan, în menținerea scaunului cald, fără să iei prompt niște măsuri care să-ți protejeze locuitorii, chit că-i vei deranja pe unii care oricum ar merita un duș rece cu furtunul la pielea goală, în piața publică, asta înseamnă țară cu niște conducători de doi lei.

Certificat obligatoriu pentru orice activitate - 100-200-300.000 de oameni vaccinați pe zi - într-o lună era totul rezolvat", a scris dr. Vasi Rădulescu pe Facebook.

Dr. Rafila: În România nu s-a explicat. Dezbaterea se putea face acum 5 luni

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat miercuri că în România s-au făcut greşeli de comunicare în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu s-a explicat ce este acest document şi că nu presupune exclusiv vaccinarea.

"În ce priveşte certificatul verde COVID, cred că în România am făcut două lucruri greşite, apropo de comunicare. Nu am explicat ce este certificatul verde şi nu am explicat foarte clar că aceste certificat verde nu presupune exclusiv vaccinarea - vaccinarea, sigur, trebuie încurajată -, ci şi testarea şi, bineînţeles, trecerea prin boală. Unul dintre elementele importante pe care le-am menţionat în întâlnirea cu cei de la Comisiile de sănătate este accesul universal la testare. Am discutat lucrul ăsta şi el trebuie să existe, el nu trebuie să descurajeze sau să înlocuiască vaccinarea, dar, pe de altă parte, limitarea testării nu face altceva decât să agraveze situaţia", a afirmat medicul.

El a adăugat că discuţia cu privire la introducerea certificatului verde la locul de muncă putea să aibă loc în urmă cu cinci luni, pentru că acum "ostilizează personalul medical" pe fondul unei creşteri mari a numărului de pacienţi cu COVID.

"Dacă acum cinci luni discutam despre certificatul verde, puteam să facem o discuţie, pe banii medicilor sau personalului medical sau pe banii statului (testarea personalului medical care nu prezintă certificat verde - n.r.). Dar eu, când vin cu acest proiect de lege când am maximum de cazuri, când am maximum de impact pe sistemul de sănătate, deci nu vin acum cu această lege, pentru că dacă vin acum cu această discuţie şi ostilizez o parte din personalul medical şi îl ameninţ cu concedierea în plin val pandemic, sunt inconştient. Noi am avut o vară întreagă în care nu numai că nu s-a făcut nimic, dar s-a încurajat transmiterea prin diverse manifestări publice care au fost organizate, încurajate, am determinat toată această nebunie şi când ajungem în vârful pandemiei venim cu măsuri care ostilizează personalul medical şi care pun o problemă legată de funcţionarea sistemului medical. Este o demagogie pură şi nu reflectă responsabilitate", a afirmat deputatul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel