Dr. Vasi Rădulescu: Acum nişte ani i-am recomandat unei doamne un plasture. Deschid brâul şi, SURPRIZĂ...
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 30 aug 2021, 09:56
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Dr. Vasi Rădulescu a povestit pe pagina sa de socializare o întâmplare din urmă cu mai mulţi ani în care o pacientă a sa l-a surprins. 

"În urmă cu niște ani, i-am recomandat unei doamne să-și pună un plasture mare cu capsaicină pe zona lombară. E substanța din ardeiul iute și poate ameliora durerea. Revăd doamna și-mi spune că i-am făcut un mare bine cu plasturele ăsta fermecat. Dar e strânsă serios cu un brâu de mijloc. O întreb de ce s-a înfășurat așa. Îmi spune că pentru protecția coloanei și să stea plasturele cum trebuie acolo. Deschid brâul și, surpriză, plasturele era nedesfăcut. Stătea frumos în țipla lui, deci nicio substanță nu intra în contact cu pielea.

Asta e un fel de definiție pentru placebo", a scris dr. Vasi Rădulescu pe Facebook.

Vasi Rădulescu zice ce să le spuneți celor care nu cred în vaccinul COVID

„Să vă povestesc ceva. Dacă mai întâlniți oameni care o țin langa cu vaccinul experimental, lipsa de studii, aprobarea parțială, să știți că le puteți spune, pe un ton liniștit desigur, că vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNtech a primit aprobare DEPLINĂ din partea FDA. Practic, din punct de vedere al aprobării, nu e nicio diferență între acest vaccin și paracetamol. Ambele au actele în regulă, studiile la fel.

Dar aici vine partea interesantă și o voi explica blând, cu răbdare, să se înțeleagă bine.

La vaccinul Pfizer/BioNtech știm exact mecanismul de acțiune - un ARN mesager special făcut, încărcat cu instrucțiuni, se duce la ribozom și-i spune cum să producă proteina S a virusului. Ribozomul, această fascinantă fabrică de proteine, se supune sarcinii fără să strâmbe din nas. Traduce ARN-ul și face proteina. Numai că proteina asta nu e self, chiar dacă e făcută in house. Iar dacă nu e self, adică nu e o structură tipică organismului uman, imunitatea se sesizează imediat și-ncepe să facă molecule pentru a o recunoaște, cataloga, omorî. Acele molecule rămân active mai mult timp, iar dacă virusul natural intră în corp, îi este recunoscută proteina S și este rapid anihilat.

La paracetamol nu știm nici până astăzi, chiar dacă e folosit de mult timp la tot felul de afecțiuni, care este mecanismul exact de acțiune. Unii au zis de substanța P, dar nu e nimic sigur. Îi știm efectele bune, îi știm reacțiile mai puțin bune, iar sute de milioane de oameni iau paracetamol probabil în vreme ce tu citești aceste cuvinte. Asta nu înseamnă că e ceva greșit la mijloc. La fel se întâmplă cu unele anestezice, unde nu știm exact mecanismul de acțiune”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?