Dr. Tudor Ciuhodaru: Certificatul verde nu are o bază legală. Vaccinații au aceeași încărcătură virală cu cei nevaccinați
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mărturia unui medic alergolog sibian: M-aş vaccina în fiecare lună, numai să nu mai fac Covid
Mărturia unui medic alergolog sibian: M-aş vaccina în fiecare lună, numai să nu mai fac Covid
Medicul Tudor Ciuhodaru susține că certificatul verde nu are o bază legală, iar vaccinații au aceeași încărcătură virală cu cei nevaccinați.

Tudor Ciuhodaru, medic UPU Spitalul de Urgență Iași, consideră că pandemia nu va trece doar cu restricții. Totodată, doctorul spune că vaccinații au aceeași încărcătură virală cu cei nevaccinați.

„Nu cred că doar cu restricții se rezolvă pandemia. Situația critică este în exclusivitate vina autorităților. Nu au fost aplicate cele trei metode prin care am fi putut ține în frâu explozia infectărilor. Avem nevoie de testare, distanțare, vaccinare și acces rapid la tratament. Acestea nu s-au rezolvat nici azi.

Cele 19 paturi din spitalul nostru sunt ocupate. Am avut un maxim de 13 pacienți, în condițiile în care avem doar 6 paturi. Poate trimitem 4 teste gratuit, prin poștă, fiecărui român. Testăm, depistăm și izolăm. Legat de fraudele cu pașaportul Covid, eu am votat împotriva acestuia. Este bine știut, au fost făcute studii, că vaccinații au aceeași încărcătură virală cu cei nevaccinați. Este nevoie de testarea extinsă și de vaccinarea în masă.", a declarat Tudor Ciuhodaru.

VEZI ȘI: Cum adaugi certificatul verde COVID pe ANDROID, astfel încât să îl deschizi ușor când ai nevoie

Tudor Ciuhodaru: Pașaportul și certificatul verde nu au o bază legală

Medicul Tudor Ciuhodaru afirmă și că certificatul verde nu ar avea o bază legală.

"În prezent, serviciul de salvare e blocat pentru că testele nu sunt gratuite. 12 milioane de euro au fost date avans la vaccinuri. România avea 5 milioane de euro alocate de la UE pentru teste. În mod ciudat, nimeni nu a accesat acești bani. Au fost pierdute vieți. Existau și variantele testării la medicul de familie. Pașaportul și certificatul verde nu au o bază legală.  Dacă vorbim despre testare, Marea Britanie a asigurat celor 67 de milioane de cetățeni ai săi 323 de milioane de teste. Deci, un britanic a fost testat de 5 ori, într-un singur an. În România, doar 1 din 2 oameni a beneficiat de testare, ba chiar mai puțin, pentru că jumătate dintre acestea au fost plătite din banii noștri”, a declarat medicul Ciuhodaru în emisiunea „Raport de zi” de la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Marius Tudor, consilier în PE: Articolul de care România face UZ în mod ERONAT pentru a impune obligativitatea prezentării certificatului COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel