Dr. Raul Pătrașcu: DEZASTRU! Pericolul crește îngrijorător
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Dr. Raul Pătrașcu, manager al Spitalului Județean din Timișoara, a făcut declarații după bilanțul record înregistrat joi, 9 iulie.

Raul Pătrașcu, doctor și manager al Spitalului Județean din Timișoara, a declarat la Realitatea Plus că „noi, ca medici, nu putem să spunem scapă cine poate pentru că am depus un jurământ să salvăm vieți omenești. Pentru noi, oamenii nu sunt votanți, nu au culoare politică, nu au etnie, ei sunt oameni în primul rând”.

Raul Pătrașcu anunță dezastru

Managerul Spitalului Județean din Timișoara a precizat că, în prezent, din cauza numărului mare de îmbolnăviri din ultima perioadă, personalul medical se așteaptă la ce e mai rău, mai ales că România are un sistem sanitar „copleșit”.

„Pericolul este foarte mare. În județul Timiș am reușit să facem față primului val, ne-am pregătit din timp. Acum ne așteptăm la ce e mai rău (...) Noi vom face tot ce putem, dar avem o temere că situația poate scăpa de sub control la nivel de îmbolnăviri. Avem un sistem sanitar antic, învechit, copleșit!”, a declarat Raul Pătrașcu.

Raul Pătrașcu a subliniat faptul că, din postura de medic, nu poți fi niciodată îndeajuns de pregătit pentru un val uriaș de pacienți. Doctorul a mai declarat că virusul SARS-CoV-2 nu ține seamă de nimic, ci doar de faptul că omul este „gazdă”.

„Înseamnă dezastru. Acest virus ține cont doar de faptul că suntem o gazdă. Pericolul este și crește îngrijorător de la o zi la alta. Ne dă tuturor coșmaruri. Niciodată nu poți fi pregătit pentru un flux mare de pacienți. Nu vrem să fim puși în poziția pe cine tratăm și pe cine nu”, a mai spus Raul Pătrașcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel