Dr. Radu Țincu: Cei care s-au vaccinat cu două doze au o protecție de doar 30%
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Medicul Radu Țincu susține că doza 3 este extrem de importantă în acest moment, potrivit unui studiu recent din Marea Britanie. 

Medicul Radu Țincu a explicat faptul că este foarte important să ne vaccinăm cu doza a 3-a, conform unor date recente, publicate în Marea Britanie.

"Ieri, guvernul britanic a publicat un studiu cu privire la eficiența anticorpilor: cei care s-au vaccinat cu două doze au o protecție de doar 30%, dacă primesc doză booster protecția crește la 67%. În acest moment, doza booster e un element care ar trebui să ne preocupe pentru că e singura capabilă să ne protejeze de varianta Omicron.", a declarat Radu Țincu la Realitatea Plus.

Radu Țincu a vorbit și despre relaxările din România, din ultimele zile.

"Eu cred că relaxările trebuie să țină cont de situația epidemiologică locală. Cred că aceste relaxări erau necesare pentru că avem o rată de transmitere redusă. Relaxările trebuie să fie înțelese din perspectiva imunității colective. Am avut un număr mare de cazuri în lunile octombrie, noiembrie.", a mai spus medicul.

Agenţia sanitară britanică: Doza 'booster' oferă o protecţie de 70-75% împotriva formei uşoare de COVID-19 a variantei Omicron

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 (doza booster) oferă o protecţie de 70-75% împotriva formei uşoare de COVID-19 provocate de varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat vineri Agenţia de securitate sanitară din Marea Britanie (UK Health Security Agency), în ziua în care această ţară a înregistrat un record al noilor cazuri de COVID-19 după luna ianuarie, relatează Reuters şi EFE. 

În analiza efectuată pe 581 de persoane infectate cu varianta Omicron, schema iniţială de două doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau AstraZeneca a relevat niveluri mult mai reduse ale protecţiei împotriva infecţiei simptomatice, în comparaţie cu protecţia oferită împotriva variantei Delta.

Dar după administrarea dozei booster eficacitatea împotriva infecţiei simptomatice a ajuns la 70-75%, indiferent de serul folosit pentru schema iniţială de vaccinare, au remarcat experţii britanici. Marea Britanie a înregistrat vineri 58.194 de noi cazuri de COVID-19, un record după 9 ianuarie. Vezi mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel