Dr. Miron Bogdan, totul despre bolile pulmonare, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Prof.dr. Miron Bogdan va vorbi despre mai multe boli pulmonare la Academia de Sănătate
Prof.dr. Miron Bogdan va vorbi despre mai multe boli pulmonare la Academia de Sănătate
Prof.univ.dr. Miron Bogdan, medic primar de medicină internă și pneumologie, este invitatul de luni, 25 martie, de la emisiunea Academia de Sănătate, care va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, de DC NEWS și DC MEDICAL. Subiectul emisiunii îl constituie, evident, bolile pulmonare: BPOC, cancer pulmonar, astm bronșic și hipertensiunea pulmonară, simptome, factori de risc, cauze și terapii.

Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este medic primar de medicină internă și pneumologie la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, Doctor în Științe Medicale, profesor de Pneumologie la Catedra de Pneumologie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila din București.

Miron Bogdan, experiență în bolile pulmonare

Invitatul de luni, 25 martie, de la Academia de Sănătate este autor și co-autor a câtorva sute de lucrări științifice, publicate în importante jurnale medicale romănești și internaționale, sau prezentate în importante manuale și monografii medicale românești.
În perioada 1999-2000, Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan a fost mangerul la nivel național al Programelor de educație medicală continuă „EdAsma" și „Otto", în astm bronșic și, respectiv, infecții respiratorii comunitare. Acestea au implicat peste 3.000 de practicieni generaliști din România.

Din 2005, profesorul este promotorul și managerul Programului de creare al Registrului Național de Hipertensiune Arterială Pulmonară „HIPERION".

Nu în ultimul rând, Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este membru a numeroase societăți medicale naționale și internaționale, dintre care, pe foarte scurt, amintim: European Respiratory Society și al American Thoracic Society, Societe de Pneumologie de Langue Francaise, iar între 1999 și 2002 a fost președinte al Societății Române de Pneumologie.

Ce afecțiuni va detalia

La emisiunea Academia de Sănătate de luni, 25 martie, care va fi difuzată simultan de DC NEWS și DC MEDICAL, de la ora 11.00, pe paginile noastre de Facebook și pe canalele de Youtube, specialistul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București va vorbi despre cele mai importante boli pulmonare.

El va explica pe rând ce sunt: BPOC (bronhopneumopatia cronică obstructivă), astmul bronșic, cancerul pulmonar și hipertensiunea pulmonară. Despre fiecare afecțiune în parte veți afla cauze, factori de risc, cum ne protejăm de ele și cum pot fi tratate în România. Medicul va vorbi despre terapii oderne inovative care sunt accesibile pacienților români și care sunt beneficiile lor pentru pacienți, dar și pentru sistemul de sănătate.

Emisiunea moderată de prof.univ.dr. Irinel Popescu va putea fi ulterior vizionată și AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel