Dr. Marinescu, după anunțul lui Becali despre medicamentele anti-COVID: Ministerul Sănătății trebuie să își dea OK-ul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Adrian Marinescu a reacționat după ce Gigi Becali a anunțat că vrea să cumpere medicamente anti-COVID din India și Rusia pentru farmaciile din România.

"Folosirea unui medicament, vorbim în general, nu doar despre antivirale, trebuie să treacă clar de niște filtre și în mod clar Ministerul Sănătății din țara respectivă ar trebui să își dea ok-ul. Gândiți-vă că altfel nu am avea garanția de siguranță. Nu spunem că aceste medicamente nu s-ar putea încadra, dar în mod clar că ele trebuie să treacă în varianta oficială, ori îl folosim un medicament la nivel de studiu, sau îl folosim având ok-ul Ministerului Sănătății, așa trebuie să funcționeze lucrurile. Acceptul poate fi dat repede dacă există date în spate din punct de vedere științific. Trebuie să existe un consens oficial că acel medicament poate fi folosit pentru pacienți.

Favipiravirul are foarte multe date în spate, există și studii. În Japonia a fost folosit de ani de zile nu numai pentru Sars-Cov-2, doar că pentru a fi lucrurile în regulă, trebuie să intre în protocol ca ele să poată fi folosite. Categoric Favipiravirul este eficient, este comparabil cu Remdesivirul pe care îl avem, dar acest lucru trebuie să se întâmple în mod concret la nivelul Ministerului Sănătății.", a declarat Adrian Marinescu în direct la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Becali, ajutor în criza COVID: Să ne spună ministrul Sănătății! Eu cumpăr medicamentele, le pun în farmacii fără adaos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel