Dr. Maria Nițescu arată farfuria perfectă cu alimente de origine animală, bogate în grăsimi, pe care le-am putea consuma într-o zi! / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Dr. Maria Nițescu, nutriționist, a arătat cum trebuie să fie farfuria cu alimente de origine animală, bogate în grăsimi, pe care le-am putea consuma într-o zi!

”Moderația din alimentație despre care se tot vorbește!

Așa arată farfuria cu alimente de origine animală bogate în grăsimi, pe care le-am putea consuma într-o zi!

2. -imagine fara descriere- (nitescu_34313100.jpg)

3. -imagine fara descriere- (nitescu-2_03780000.jpg)

4. -imagine fara descriere- (nitescu-3_74131500.jpg)

Dacă alegem astfel de alimente restul meselor ar trebui sa fie doar cu alimente de origine vegetală, și atunci, în mod sigur nu vom beneficia de macronutrienți și micronutrienți în cantități optime!


Aceleasi cantități de grasimi le-am putea lua din 200g carne slaba și 400-500 g iaurt cu 2-3% grăsime sau 250 g brănză de vaci cu 6 % grasime, cantități ce nici nu ar putea fi consumate de mulți dintre noi si care ne-ar aduce nutrienți importanți.

Să nu ne luăm după cei care vor publicitate! Nu putem să consumăm alimente de origine animală bogate în grăsimi, după bunul plac.

Ghidurile actuale internaționale elaborate de experți din diverse ramuri medicale subliniază efectele negative ale aportului crescut de grăsimi animale și zaharuri simple (sub formă de sucroză, fructoză sau sirop de porumb bogat în fructoźă din alimente si băuturi răcoritoare).

O alimentație echilibrată aduce și grăsimi saturate, în plus și organismul sintetizează acizi grași saturați, nu avem de ce să fim îngrijorați. Important este să consumăm alimente care să ne aducă nutrienții esențiali, fibrele alimentare și cantitatea optimă de energie.

Bunicii noștri nu mâncau ulei de cocos. Ce "uită" specialiștii care îl promovează este faptul că flora noastră intestinală produce suficienți acizi grași cu lanțuri scurte dacă mâncăm vegetale bogate în celuloză”, a spus Dr. Maria Nițescu. Imaginile au fost preluare de pe pagina de Facebook a nutriționistului.

VEZI ȘI: Degeaba ții post cu legume și fructe! Alimentele minune pe care trebuie să le integrezi neapărat! Dr. Nițescu: Nu vă speriați!

Dr. Maria Nițescu: Alimentele ”interzise” când avem gripă sau alte infecții virale respiratorii

Țeapa cu alimentele considerate ”sănătoase”. TOPUL greșelilor care ne îngrașă. Dr. Nițescu: E o iluzie

Dr. Nițescu: Cum ne ajută regula 5:2 pentru a ne menține greutatea și a fi sănătoși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel