"Nu un singur aliment este cel care ne va salva și ne va duce către o viață plină de sănătate și vitalitate (...). Nutriția nu este un panaceu, nu trebuie tratată ca atare, nu promite tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, că nici nu are cum. Și pe lângă nutriție este important ce facem cu restul vieții noastre: cum ne odihnim, câtă apă bem, câtă mișcare facem. Nu este doar despre ce mâncăm.
Ce-i puțin n-ajunge, iar ce-i mult strică, asta este și cu carnea. O masă de carne pe zi ar trebui să fie suficientă, la prânz sau seara, depinde când o preferăm. Pentru că, dacă alegem o masă de proteină vegetală care vine la pachet cu mult carbohidrat, mă refer la linte, la fasole boabe, la paste, la orez, la năut, la cartof, pentru masa de prânz, atunci am putea să lăsăm masa de carne seara”, a explicat medicul.
Are importanță și cum combinăm alimentele, o farfurie colorată, cu legume diverse, indiferent că figurează sau nu în diverse top-uri, fiind semnul că aducem organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie. „Cu cât mai multe culori în farfurie, cu atât mai mulți antioxidanți, mai multe vitamine și minerale. Nu un singur aliment este cel care ne va salva și ne va duce către o viață plină de sănătate și vitalitate”, a precizat dr. Laura Ene, specialist în Diabet și Boli de Nutriție, la Digi24.
"Pâinea nu îngraşă"
"Noi cu toții am crescut cu șnițel și cu cartofi prăjiți, însă cred că erau cam singurele alimente hipercalorice pe care le aveam la îndemână, plus că eram în alt context, făceam mult mai multă mișcare, respiram alt aer și nu aveam atâtea alte lucruri la îndemână care cu adevărat erau rele.
Pâinea nu îngrașă, dragii mei, vă rog să vă uitați pe eticheta alimentelor! Câte calorii sunt pe suta de grame de pâine și câte calorii regăsim pe suta de grame de covrigei, de chipsuri, de sticksuri? Ca să nu mai vorbim de covrigi, covrigei, sărățele, merdenele, produse de patiserie", a mai punctat dr. Ene.
Pe de altă parte, medicul a venit cu o veste proastă pentru cei cărora le place berea. "În cantități mari, berea îngrașă, pentru că un pahar de bere de 330 ml se duce undeva spre 150 de calorii și berea crește și glicemia, îngrașă și ficatul, mai mult decât alte tipuri de băuturi”, a explicat dr. Laura Ene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Oana Zăvoranu bagă televiziunile în faliment. Cât spune Cristi Brancu că ar cere bruneta pentru o înfățișare
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!