Dr. Irinel Popescu, după moartea lui Costel Pistrițu: Am încercat să îl ajut cu tot ceea ce am putut, în special în domeniul medical
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Acad. Irinel Popescu - sursa foto: Agerpres
Acad. Irinel Popescu - sursa foto: Agerpres
Dr. Irinel Popescu a transmis un mesaj după moartea lui Costel Pistrițu, primar al orașului Băilești.

Costel Pistrițu a murit la două zile după ce a împlinit vârsta de 54 de ani. Avea cancer.

„A plecat dintre noi Costel Pistrițu, primar al orașului Băilești timp de mulți ani. A fost un om pentru ale cărui eforturi și râvnă în folosul comunității locale am avut o mare admirație.

De aceea am fost onorat când a propus să dea numele meu spitalului din orașul pe care îl conducea. De-a lungul timpului am încercat să îl ajut și eu cu tot ceea ce am putut, în special în domeniul medical. Din păcate, nu am reușit să o fac în cazul bolii nemiloase care l-a răpit dintre noi prea devreme. Ar fi putut să mai facă multe pentru orașul lui și pentru zona de sud a județului Dolj! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate!”, a fost mesajul transmis de marele profesor Irinel Popescu.

2. -imagine fara descriere- (costel-pistritu_23778800.jpg)

Cât a fost edil, a înregistrat la OSIM Zaibărul de Băilești și a înființat Casa Memorială „Amza Pellea”

Actrița Oana Pellea a transmis un mesaj în memoria lui Costel Pistrițu.

„Casa memorială Amza Pelea din Băilești a fost înființată la inițiativa unui om. Dacă nu ar fi fost el… nu ar fi existat nici inițiativa, și nici Casa Memorială. Un sigur om a inițiat Drumul Luminii la Băilești. În fiecare dată de 12 decembrie, oamenii și copiii din Băilești ieșeau pe străzi cu lumânari aprinse pentru sufletul lui tata…d e la troița ridicată tot de același om în cinstea lui tata… și mergeau până la Casa Memorială Amza Pellea…așa cum mergi de Paște purtând Lumina”, a scris actrița.

„Iți mulțumesc pentru tot, dragul meu, Costel Pistrițu! Mi-ai spus demult că ești grăbit să înfăptuiești lucruri pentru că știi de mic că o sa mori tânar… N-am vrut să te cred și am răspuns: “ce prostie spui! “Ai zambit și mi-ai spus: Știu eu… Dacă ți-am greșit cu ceva în viața asta, iartă-mă!

O să am grijă de merii și vișinii plantați de tine în curtea mea din munți! Ai adus puieții din Băilești, de la tine din grădină… și i-ai plantat cu mâna ta! Cele mai bune mere din lume le am în grădina mea… Drum bun, spirit luminos! Condoleanțe familiei! Îmi pare foarte foarte rău!”, a mai scris actrița.

Costel Pistrițu a ocupat fotoliul de primar al orașului Băilești timp de patru mandate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel