Dr. Gindrovel Dumitra: Ni se spune că vaccinul conține 666, că cei care se vaccinează nu vor trece dincolo...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dr. Gindrovel Dumitra: Ni se spune că vaccinul conține 666 / Foto: Pixabay
Dr. Gindrovel Dumitra: Ni se spune că vaccinul conține 666 / Foto: Pixabay
Președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, medicul Gindrovel Dumitra, trage un semnal de alarmă în legătură cu scăderea numărului de vaccinați anti-COVID-19 în România.

Președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, medicul Gindrovel Dumitra, a explicat care sunt motivele pentru dorința de imunizare atât de scăzută în ultimele luni.

„În timpul verii, vaccinarea anti-COVID-19 a stagnat foarte mult. Atinsesem la un moment dat 110.000 de vaccinări zilnice, în luna mai, după care în ultima perioadă, în jurul cifrei de 10.000 de vaccinări zilnice. Ceea ce înseamnă foarte, foarte puțin”, a declarat Gindrovel Dumitra la Digi24.

Gindrovel Dumitra: Ni se spune că vaccinul conține 666

El a declarat că oamenii care se opun vaccinării anti-Covid susțin încă "teorii fabuloase" și le spun medicilor că "vaccinul conține 666" sau că nu vor mai trece "dincolo" dacă se imunizează.

„Întâmpinăm o rezistență în special din partea pacienților tineri dar și a anumitor persoane vârstnice,  care, de teama unor reacții adverse. Unele sunt justificate, ne referim la cele banale - durerea la locul înțepăturii, febra sau eventual durerea musculară.

Dar foarte multe temeri se referă la reacții adverse ipotetice. Și aici există un adevărat folclor. Pe lângă cele care se referă la sterilitate, există teama de reacții adverse pe termen lung precum și anumite temeri legate de teorii fabuloase. De exemplu, ni se spune de foarte multe ori în cabinet că vaccinul conține 666, că cei care se vaccinează nu vor trece dincolo... în momentul în care se va întâmpla.”, a explicat medicul Gindrovel Dumitra.

"Liderul spiritual le-a interzis să se vaccineze"

Într-un alt interviu, acordat pentru RRA, Gindrovel Dumitra a povestit un caz halucinant din spital. Unii oamenii ar face parte dintr-un cult care le interzice să se testeze sau să se vaccineze anti-COVID.

"Sunt pacienţi care vin şi au încredere în sfatul pe care îl dau că trebuie să urmeze o intervenţie chirurgicală sau că trebuie să efectueze diverse alte activităţi pentru păstrarea stării de sănătate, dar le e teamă de vaccinare. Şi, vă dau un exemplu, astăzi am avut al treilea caz.

O pacientă care face parte dintr-un cult, care are mai mulţi adepţi aici, în localitate, trebuie să meargă săptămâna viitoare pentru o intervenţie chirurgicală la Spitalul de Urgenţă Craiova. Am discutat cu chirurgul, care mi-a spus foarte clar să aibă test PCR negativ sau să fie vaccinată. I-am spus că o pot vaccina astăzi, că totul este în regulă, moment în care a spus: staţi un pic, că nu pot să mă vaccinez. Păi de ce? Pentru că liderul spiritual le-a interzis să se vaccineze. Nu pot să cred aşa ceva. Dumneata gândeşte-te că este posibil ca oamenii să moară. Zice: mai lăsaţi-mă un pic să mai discut încă o dată cu dânsul ca să-mi dea voie. Eu ca medic îţi spun că trebuie să te vaccinezi. Iată, rădăcinile sunt mult mai adânci.", a declarat Gindrovel Dumitra pentru RRA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel