Dr. Emilian Imbri: Libera circulaţie va aduce toate tulpinile de virus. Nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeş," a spus, vineri, 5 martie, că libera circulaţie va aduce toate tulpinile de virus care vor mai apărea.

Emilian Imbri, managerul Spitalului "Victor Babeş," a spus că libera circulaţie va aduce toate tulpinile de virus care vor mai apărea. De aceea, medicul sfătuieşte populaţia să continue să se protejeze.
 
”Ce trebuie să reţinem e că aceste tulpini se multiplică, se transmit, că nu vin pe calea aerului, ci sunt purtate de oameni. Transmiterea e aerogenă, dar vectorul e omul. Libera circulaţie e clar că va aduce şi toate tulpinile care vor mai fi descoperite.

Vreau să subliniez că suntem la început de creştere, de val 3. Ceea ce în alte ţări se apropie de vârf, noi am început să simţim creşterea numărului de infectări. Indiferent ce fel de tulpină e, o să vedeţi că tulpina sud-africană o să fie la fel de numeroasă ca cea englezească şi restul formelor.”, a declarat Emilian Imbri la Digi24, citat de Mediafax.
 
Medicul a mai spus că acest virus, indiferent de tulpină, dă o boală despre care nu se ştie ce dezastre ar putea produce în timp asupra organismului.
 
”Nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum. Singurele medicamente se dau ca să oprim înmulţirea, să o încetinim în organism.”, a explicat medicul.
 
În România au fost înregistrate primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană. Este vorba de două persoane, una din Bucureşti şi una din Piteşti.
  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel