Data actualizării:
Data publicării:

Doza 3 pentru a beneficia de certificatul verde. Macron schimbă strategia de vaccinare în Franța

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Tensiuni Ucraina. Macron, nouă discuție cu Biden înainte de întâlnirea cu Putin
Tensiuni Ucraina. Macron, nouă discuție cu Biden înainte de întâlnirea cu Putin

Emmanuel Macron schimbă strategia de vaccinare în Franța.

Președintele Franței a spus că din 15 decembrie, „persoanele de peste 65 de ani” și oamenii cu comorbidități vor trebui să facă a treia doză de vaccin Covid-19 pentru a beneficia în continuare de permisul de sănătate, așa numitul certificat verde, anunță Le Figaro.

Franţa va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva COVID-19

Franța va extinde campania de vaccinare cu treia doză la persoanele de 50 de ani şi peste, începând din luna decembrie, a anunţat marţi preşedintele Emmanuel Macron.

Pentru persoanele de 65 de ani şi peste, care au fost convocate deja pentru doza de supra-rapel (booster), aceasta va deveni obligatorie pentru păstrarea certificatului verde începând de la mijlocul lui decembrie, a declarat Macron într-un discurs televizat.

„Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal”

Emmanuel Macron le-a transmis celor care nu s-au vaccinat încă: „Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal”. Astfel, el a lansat „un apel la spiritul de responsabilitate al celor șase milioane de francezi care nu s-au vaccinat cu nicio doză”.

Al cincilea val de infectări

Preşedintele Emmanuel Macron a mai spus că Europa trece printr-un al cincilea val de infectări şi că în Franţa există o creştere alarmantă a ratei de incidenţă şi a numărului de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19. Franţa a raportat marţi 12.476 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai ridicat nivel consemnat după 8 septembrie.

VEZI ȘI: Medic, amenințat după ce a zis despre pandemia Covid-19: Mi-au spus că mă vor tăia în bucăți

Prețul plătit pentru a vorbi public despre pandemie este mare.

Oamenii de știință, transformați în purtători de cuvânt în criza Covid-19, odată cu izbucnirea pandemiei, au devenit ținta atacurilor și hărțuirii prin intermediul rețelelor de socializare. Amenințările cu moartea, bullying-ul în rețelele de socializare și campaniile de discreditare sunt câteva dintre consecințele pe care, potrivit unui studiu recent, le-au suferit experții care au îndrăznit să-și răspândească cunoștințele despre virus.

Pentru a analiza în ce măsură profesioniștii din domeniul medical au fost supuși acestor atacuri, revista „Nature” a realizat un sondaj la care au participat peste 300 de oameni de știință care au acordat, de-a lungul timpului, interviuri în presă despre coronavirus sau au discutat problema pe rețelele lor de socializare. Rezultatele au constatat că, într-adevăr, există „o experiență extinsă de hărțuire sau abuz”.

Aproximativ 15% dintre cei chestionați au spus că au fost amenințați cu moartea, iar 22% au primit amenințări cu violență fizică sau sexuală. Unora le-a fost publicată adresa personală pe Internet. Șase dintre ei au spus că au fost agresați fizic.

Salvador Macip, cercetător la Universitatea din Leicester (Marea Britanie), a fost amenințat pentru că a vorbit despre vaccinul împotriva Covid-19: „Am fost unul dintre primii care a vorbit despre vaccinarea copiilor, iar acest lucru a atras atenția antivacciniștilor care au organizat o campanie de hărțuire și demolare a mea pe rețelele de socializare. Nu doar m-au insultat, ci m-au și amenințat spunând că știu unde locuiesc, că mă vor urmări unde mă duc și mă vor tăia în bucăți. Erau deja chestii care înfricoșau”, scrie 20 min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel