Dovlecei umpluți cu paste cremoase: o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dovlecei umpluți cu paste cremoase, o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor. Sursa - pixabay.com
Dovlecei umpluți cu paste cremoase, o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor. Sursa - pixabay.com
Dovleceii umpluți cu paste cremoase sunt gustoși și delicioși. Mâncarea va fi pe placul tuturor, atât de mult încât prânzul va deveni de neuitat.

În ciuda faptului că ați gătit aceste legume în zeci de moduri, cu siguranță, nu v-ați fi gândit  vreodată la această rețetă.

Se prepară ușor și rapid și nu va trebui să petreceți prea mult timp în bucătărie. În același timp, veți pune pe masă un preparat delicios. Iată cum se prepară acești dovlecei umpluți cu paste cremoase!

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 30 minute, timp total -  45 minute, porții - 4, calorii - 230 pe porție.

 

Ingrediente:

150 grame paste scurte,

2 dovlecei destul de mari,

2 linguri de bechamel,

30 grame de brânză rasă,

1 ceapă tocată,

un strop de ulei,

pătrunjel tocat,

sare și piper.

 

Pregătirea

 

Dovleceii se împart în jumătate și se fierb 4 minute. După ce se răcesc, îndepărtați pulpa și răsturnați-i ca să se scurgă zeama.

Într-o tigaie se pune un strop de ulei, se adaugă ceapa și pulpa de dovlecel și se gătesc  5 minute. Între timp, puneți pastele la fiert într-o oală cu sare.

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Asezonați ceapa și pulpa de dovlecel cu sare și piper și amestecați. Adăugați puțină apă și 2 linguri de bechamel și lăsați să fiarbă câteva minute.

Scoateți pastele din oala cu apă și adăugați-le în tigaia cu legume și sos. Lasă-le să fiarbă, apoi adăugați brânza rasă și pătrunjelul tocat.

După ce ați făcut acest lucru, tapetați o tavă cu hârtie specială, puneți în ea dovleceii, umpleți-i cu compoziția pregătită anterior și stropiți-i cu brânză rasă.

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

La final, dovleceii se dau în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la o temperatura de 180°C. Înainte de a-i servi pe masă, dovleceii se lasă să se răcească câteva minute. Poftă bună!

Vezi și:

 

 

Maioneză de casă fără ulei. Este foarte ușoară și are doar 30 de calorii

 

Unul dintre sosurile care se folosesc cel mai mult în bucătărie pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare este maioneza. 

Maioneza este un sos foarte simplu de preparat din câteva ingrediente. Dar dacă ești la dietă sau dacă trebuie să fii atent la câte grăsimi mănânci?

Iată o rețetă pentru a pregăti o maioneză  bună și super ușoară fără ulei. În plus, această maioneză are doar 30 de calorii.

 

Maioneză fără ulei. Ingredientele pentru aproximativ 5/6 persoane: 

200 ml lapte degresat rece (alternativ, poți folosi aceeași cantitate de apă),

15 grame de amidon de porumb (alternativ poți folosi făină de orez),

15 ml suc de lămâie,

1 gălbenuș de ou,

oțet,

sare după gust.

 

Rețeta pas cu pas

 

Pune laptele rece într-o cratiță și adaugă amidonul de porumb. Amestecă bine cele două ingrediente și pune oala pe foc. În timpul fierberii, trebuie să amesteci constant. Oprește aragazul și lasă compoziția să se răcească.

Desert, gata în cinci minute. Ai nevoie de un măr și de puțin iaurt

Transferă amestecul din amidon de porumb și lapte în paharul blender-ului și adăugă un strop de oțet, zeamă de lămâie, gălbenușul de ou și un praf de sare. Mixează ingredientele câteva minute până obții o cremă groasă, fără cocoloașe.

Densitatea compusului variază în funcție de gusturile tale. Maioneza ușoară și fără ulei este gata pentru a fi servită pe masă ca acompaniament la diverse preparate. Poftă bună.

 Vezi și:

 

Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii

 

Chiftelele din dovlecei sunt delicioase și foarte ușoare. Pot fi servite ca un aperitiv sau ca al doilea fel de mâncare. Pline de savoare, aceste chifteluțe le vor mulțumi chiar și pe cele mai mofturoase persoane. Pregătirea lor este ușoară și nu va dura mult timp.  

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru 10 chiftele a câte 90 de calorii fiecare:

2 linguri de griș,

600 de grame de dovlecel,

2 ouă,

ceapă,

2 cartofi,

1 morcov,

2 căței de usturoi, sare și piper după gust,

ulei pentru prăjit.

 

Ingredientele pentru sos sunt:

60 grame de maioneză ușoară,

mărar după gust,

600 grame de smântână,

2 căței de usturoi.



Procedura de preparare a rețetei

 

Primul lucru este să dai prin răzătoare cartofii și morcovul. Stoarce legumele de zeama în exces și pune-le într-un bol mare.

Apoi dă prin răzătoare și dovlecelul, curățat de semințe și coajă. Dovlecelul ras și sărat se pune într-o strecurătoare pentru 15 minute. După ce timpul a expirat, stoarce dovlecelul ras și transferă-l în bolul cu morcov și cartofi. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul ras și ouăle bătute.

Cei mai neobișnuiți castraveți murați, în Sprite. Încearcă această rețetă și nu vei regreta

Amestecă ingredientele și condimentează-le cu piper și sare. Adaugă grișul și lăsă aluatul să se odihnească 15 minute. Odată ce grisul s-a umflat, aluatul este gata.

Chiftelele se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, câte 2 minute. Transferă-le apoi într-o tavă de copt și pune-le în cuptorul preîncălzit. Gătește-le timp de 20 de minute, la 150 de grade.

Între timp, ocupă-te de sos. Pentru a-l prepara, pune într-un castron mic smântâna, mărarul tocat mărunt, maioneza și usturoiul ras. Amestecă bine până sosul este omogen. La final, scoate chiftelele și servește-le pe masă cu sosul delicios. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel