Turcan: Scopul alegerilor într-un singur tur a fost scoaterea baronilor roșii din administrație
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 16 ian 2020 / 21:35
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Vicepremierul Raluca Turcan a explicat de ce a susţinut, în urmă cu mai mulţi ani, alegerea primarilor într-un singur tur. 

"Da, așa este, doar că dl. Ciolacu este într-o scăpare de matematică - a spus că mi-am schimbat opinia cu 360 de grade. Poate că ar trebui să reevalueze puțin cum e cu gradele cercului. Niciodată nu m-am dezis de decizii politice la care am fost parte. Dacă la un anumit moment s-a optat pentru această variantă, de un singur tur - aduceți-vă aminte că era o procedură care putea să conducă... Contextul politic atunci era de acaparare a puterii de către PSD, cam ca acum, putea să fi dus la scoaterea baronilor roșii din administrație", a declarat la Digi24 Raluca Turcan, conform Mediafax. 

"Au fost derapaje"

Ea a mai spus că își asumă susținerea, dar că oamenii politici nu trebuie să persevereze în greșeală.

"Au fost derapaje în timp, din nefericire, prin varianta alegerii într-un singur tur. Eu cred că un om politic, dacă sesizează că o decizie nu și-a atins scopul (...), să nu persevereze într-o greșeală", a mai spus Turcan.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni și tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenția Executivului de a schimba legile electorale. El a mai spus că vicepremierul Raluca Turcan este unul dintre autorii trecerii la alegerea primarilor într-un tur.

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro