Două tipuri de oameni care vor să slăbească. Cori Grămescu: E cel mai rău lucru pe care îl poţi face corpului
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a fost invitata Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de pe DC News, DC Medical și Spectacola, unde a explicat cum pot persoanele care vor să slăbească să îşi mențină motivația.

„Motivația are două părți - motivul și acțiunea. Acțiunea este cea mai importantă. Nu ne putem menține motivați dacă nu acționăm. Nu poți sta pe scaun și să spui că vrei să te trezești motivat. Motivația se întreține prin a acționa, nu prin a sta să ne gândim la alte lucruri. 

Motivația se întreține doar din acțiune. Mai este un factor care omoară motivația, și anume perfecționismul”, a spus Cori Grămescu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Majoritatea femeilor își doresc rezultate rapid atunci când încep acest proces de schimbare, cu toate acestea, ele nu apar imediat.

„Cea mai mare luptă a mea cu clientele se desfășoară în două direcții - una este să le temperez pe cele care sunt avântate și vor să le facă pe toate din prima, să facă și sport, să țină și dietă, să se ducă și la masaj, să se transforme cât mai repede într-o versiune mai bună a lor, fără să se gândească la cum păstrăm ritmul acestor schimbări.

Cealaltă parte, adică cea mai mare parte dintre cliente, rămân într-o stare de paralizie pentru că încep să se gândească prea mult la lucruri. Vor să aștepte momentul perfect în care o să se alinieze astrele, constelațiile”, a precizat Cori Grămescu.

Soluția prin care femeile își pot crea o rutină pentru a fi sigure că se mențin

„Începi un proces imperfect. Înveți pe traseu, te ajustezi și rezultatul va fi câștigul de așteptare, faptul că înveți să lucrezi cu viața ta reală, nu cu o imagine statică a vieții tale despre cum ar trebui să fie lucrurile.

Cel mai rău lucru pe care îl putem face corpului nostru este să tot fluctuăm în greutate, să slăbim, apoi să ne îngrășăm iar, să ne creștem gradul de inflamație în corp, digestia se duce și ea și așa mai departe.

Deci, orice am face este important să ne gândim, în primul rând, dacă putem susține acest ritm în viața noastră 5 ani de zile, cu minim de efort. Cei mai mulţi oameni nu pot susține genul ăsta de efort pe termen lung.

Dacă ne gândim la procesele noastre de schimbare din această paradigmă a efortului minim sustenabil pe perioada de 5 ani de zile, atunci se schimbă întregul narativ intern, pentru că trecem dintr-o zonă de impulsivitate și de la gânduri precum 'Nu mă mai suport. Mă duc la mare, nu mă mai încape nimic'.  

Un ritm sustenabil poate să însemne și 200 de grame pe săptămână. Dacă cineva poate să susțină 200 de grame pe săptămână slăbite, vreme de 1 an și jumătate, înseamnă foarte multe zeci de kilograme, înseamnă o schimbare de substanță în ritmul lor de viață și s-ar putea să aibă beneficii mari pe termen lung”, a adăugat Cori Grămescu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel