Două societăți de asigurări au fost amendate cu sute de mii de lei de inspectorii ASF
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Două companii de asigurare din România au fost amendate de către ASF. Foto: Pixabay
Două companii de asigurare din România au fost amendate de către ASF. Foto: Pixabay
Inspectorii ASF au descoperit mai multe nereguli în activitatea a două companii de asigurări din România. Acestea au fost amendate. 

Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară a verificat mai multe societăți de asigurări și reasigurări din România. Inspectorii au găsit mai multe nereguli. 

În urma acțiunilor de control principala deficiență identificată, în cazul societăților City Insurance S.A. și Euroins România, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

Ce probleme s-au descoperit 

 

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare, se arată într-un comunicat de presă al ASF. 

În ceea ce privește societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Amenzi de sute de mii de lei

Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul A.S.F. a decis următoarele:

- Sancționarea Societății de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 500.000 lei;
- Sancționarea societății Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 450.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel